Tuesday, May 28, 2024
14.4 C
Chișinău
spot_imgspot_img

Administrația Biden crește tarifele pentru importurile de panouri fotovoltaice din China

spot_imgspot_img

Administrația președintelui american Joe Biden a anunțat recent creșterea tarifelor pentru importurile de celule fotovoltaice (PV) din China, de la 25% la 50%. De asemenea, au fost majorate tarifele pentru semiconductori, vehicule electrice și baterii pentru vehicule electrice din China, alături de alte bunuri.

Creșterea tarifelor va proteja împotriva supracapacității dictate de politicile Chinei, care deprimă prețurile și inhibă dezvoltarea capacității solare în afara Chinei,” a declarat Casa Albă într-un comunicat. „China a utilizat practici neloiale pentru a domina între 80% și 90% din anumite părți ale lanțului global de aprovizionare cu panouri solare și încearcă să mențină acest status quo. Politicile și practicile non-piață ale Chinei inundă piețele globale cu module și panouri solare artificial ieftine, subminând investițiile în producția de energie solară din afara Chinei.

Administrația Biden a decis, de asemenea, să majoreze tarifele pentru importurile de aluminiu și oțel din China, de la 0% la 7,5% până la 25%, precum și pe cele aplicate semiconductorilor, de la 25% la 50%. În plus, tarifele impuse vehiculelor electrice au fost majorate de la 25% la 100%, iar cele pentru bateriile litiu-ion pentru vehicule electrice au crescut de la 7,5% la 25%. Guvernul a majorat și tarifele pentru macaralele navale și produsele medicale.

Muncitorii și companiile americane pot concura cu oricine – atâta timp cât au parte de o competiție corectă. Dar prea mult timp, guvernul Chinei a folosit practici neloiale, non-piață,” a declarat guvernul SUA.

Transferurile forțate de tehnologie și furtul de proprietate intelectuală ale Chinei au contribuit la controlul acesteia asupra a 70%, 80% și chiar 90% din producția globală pentru intrările critice necesare tehnologiilor, infrastructurii, energiei și sănătății noastre – creând riscuri inacceptabile pentru lanțurile de aprovizionare și securitatea economică a Americii.

Această decizie reprezintă un nou pas în strategia administrației Biden de a contracara practicile comerciale ale Chinei și de a proteja industriile critice americane.

RECENTE

Conferință națională la Chișinău: potențialul comunităților energetice în Moldova și recomandări pentru politici publice

Pe 27 mai 2024, la Chișinău, a avut loc o conferință națională organizată de...

Ministerul Energiei analizează opțiuni de finanțare pentru modernizarea energetică a blocurilor multietajate

Ministerul Energiei și USAID, prin intermediul Proiectului MESA, au organizat un atelier pentru identificarea...

Ministerul Energiei propune majorarea stocurilor de securitate de gaze naturale la 47,1 milioane m³ începând cu 1 octombrie 2024

În cadrul ședinței Guvernului care va avea loc pe 29 mai, ministrul Energiei, Victor...

Proiect de dispoziție pentru instituirea comisiei de licitație privind statutul de producător eligibil mare

În ședința Guvernului Republicii Moldova programată pentru 29 mai 2024, la ora 10.00, ministrul...

RENERGY NEWSLETTER

SIMILARE