Tuesday, May 28, 2024
14.4 C
Chișinău
spot_imgspot_img

Avarii în alimentarea cu energie electrică din Ucraina din cauza deficitului de capacitate și a răcirii vremii

spot_imgspot_img

După recentele atacuri care au afectat semnificativ infrastructura energetică a țării, Ucraina se confruntă cu un deficit major de capacitate în sistemul său energetic. Pe măsură ce temperaturile scad, consumul de energie electrică a crescut considerabil, forțând autoritățile să impună întreruperi de urgență în alimentarea cu energie electrică.

Aceste măsuri sunt necesare pentru a preveni colapsul total al rețelei și pentru a menține un nivel minim de funcționare a serviciilor esențiale. Autoritățile fac apel la toți consumatorii să utilizeze energia electrică într-un mod economic și responsabil. Acest comportament este vital pentru a echilibra sistemul energetic și pentru a evita întreruperile pe viitor sau pentru a reduce durata acestora.

Înțelegem că aceste măsuri cauzează inconveniente, dar ele sunt esențiale pentru a menține stabilitatea sistemului nostru energetic. Vă rugăm să ne sprijiniți în acest efort prin reducerea consumului de energie, mai ales în orele de vârf”, a declarat un reprezentant al autorităților energetice.

Populația este îndemnată să limiteze utilizarea aparatelor electrocasnice mari, să stingă luminile atunci când nu sunt necesare și să ajusteze termostatele la temperaturi mai scăzute. De asemenea, se recomandă utilizarea dispozitivelor de economisire a energiei și a becurilor LED.

Aceste eforturi colective sunt esențiale pentru a traversa această perioadă dificilă și pentru a asigura continuitatea furnizării energiei electrice în întreaga țară. Autoritățile continuă să lucreze la repararea infrastructurii avariate și la găsirea unor soluții pe termen lung pentru a îmbunătăți reziliența sistemului energetic ucrainean.

RECENTE

Conferință națională la Chișinău: potențialul comunităților energetice în Moldova și recomandări pentru politici publice

Pe 27 mai 2024, la Chișinău, a avut loc o conferință națională organizată de...

Ministerul Energiei analizează opțiuni de finanțare pentru modernizarea energetică a blocurilor multietajate

Ministerul Energiei și USAID, prin intermediul Proiectului MESA, au organizat un atelier pentru identificarea...

Ministerul Energiei propune majorarea stocurilor de securitate de gaze naturale la 47,1 milioane m³ începând cu 1 octombrie 2024

În cadrul ședinței Guvernului care va avea loc pe 29 mai, ministrul Energiei, Victor...

Proiect de dispoziție pentru instituirea comisiei de licitație privind statutul de producător eligibil mare

În ședința Guvernului Republicii Moldova programată pentru 29 mai 2024, la ora 10.00, ministrul...

RENERGY NEWSLETTER

SIMILARE