Sunday, July 21, 2024
27.2 C
Chișinău
26.9 C
Bălţi
26.2 C
Cahul
25.8 C
Hînceşti
28.3 C
Ştefan Vodă
23.6 C
Edineţ
spot_imgspot_img

Ce s-a discutat la evenimentul “Potențialul Inovațiilor în Energie”

spot_imgspot_img

V-ați întrebat vreodată cum ar fi să încarci telefonul folosind doar energia pașilor tăi? Pavegen, o companie din Marea Britanie, a transformat această idee în realitate, creând plăci de pavaj care generează electricitate.

Discuțiile despre inovații în energie au fost la ordinea zilei în cadrul evenimentului Potențialul Inovațiilor în Energie – O oportunitate pentru femeile antreprenoare, alături de 50 de antreprenoare și antreprenori!

Ce s-a întâmplat la eveniment?

Mary Nemciuc, CEO & Founder la Technovator, și Anastasia Șpacenco, Project Manager la enpact și Director enpact Moldova, au oferit cuvinte de salut, setând scena pentru o zi plină de discuții și oportunități.

RENERGY

Nicolae Soloviov, coordonatorul național al proiectului “Clean Technology Innovation Programme for SMEs Start-ups in the Republic of Moldova”, a oferit o perspectivă actuală asupra ultimelor tendințe și inovații în sectorul energetic.

RENERGY

Nicolae Olari, Șeful Direcției de eficiență energetică la Ministerul Energiei al Republicii Moldova, a elucidat interconexiunea dintre legislație, reglementări și progres în energie.

RENERGY

Dorina Margine, consultant financiar la GCIP Moldova, a împărtășit insight-uri valoroase despre modalitățile de finanțare a proiectelor inovatoare în domeniul energiei.
Inovațiile în Energie și Egalitatea de Gen

RENERGY

Cristina Lazariuc, consultant GCIP Moldova pe egalitate de gen, a subliniat importanța diversității și incluziunii în acest sector vital.

RENERGY

Câteva lucruri de notat:

Următoarea competiție pentru startup-uri energetice în cadrul GCIP Moldova începe în 26 februarie 2024.

Urmăriți paginile Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului, USAID Moldova, Agenția pentru Dezvoltarea și Modernizarea Agriculturii, Agenția pentru Eficiență Energetică/CNED, European Bank for Reconstruction and Development (EBRD), APIA – Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură – pentru oportunități de dezvoltare și finanțare în domeniul energetic și nu doar.

Evenimentul a fost organizat de Technovator în parteneriat cu comunitatea FEMEIE din cadrul enpact și GCIP Moldova, susținut de Organizația Națiunilor Unite pentru Dezvoltare Industrială (UNIDO).

RECENTE

Angajări pentru juniori și experți în energie regenerabilă în proiecte finanțate de BERD

Ca răspuns la o solicitare din partea Guvernului Republicii Moldova, Banca Europeană pentru Reconstrucție...

Ministerul Energiei lansează consultări publice privind etichetarea pneurilor și proiectarea ecologică a produselor energetice

Ministerul Energiei anunță inițierea procesului de elaborare și consultare publică a două proiecte de...

Raportul ANRE 2023: Realizările și reformele din sectorul energetic

Astăzi, 17 iulie 2024, în cadrul Comisiei economie, buget și finanțe a Parlamentului Republicii...

Guvernul va discuta semnarea unui nou acord de împrumut pentru proiectul de eficiență energetică “STEEM”

Astăzi, la ora 10:00, în cadrul ședinței Guvernului, Ministrul Energiei, Victor Parlicov, va prezenta...

RENERGY NEWSLETTER

SIMILARE