Friday, March 1, 2024
10 C
Chișinău

Ce s-a discutat la evenimentul “Potențialul Inovațiilor în Energie”

spot_imgspot_img

V-ați întrebat vreodată cum ar fi să încarci telefonul folosind doar energia pașilor tăi? Pavegen, o companie din Marea Britanie, a transformat această idee în realitate, creând plăci de pavaj care generează electricitate.

Discuțiile despre inovații în energie au fost la ordinea zilei în cadrul evenimentului Potențialul Inovațiilor în Energie – O oportunitate pentru femeile antreprenoare, alături de 50 de antreprenoare și antreprenori!

Ce s-a întâmplat la eveniment?

Mary Nemciuc, CEO & Founder la Technovator, și Anastasia Șpacenco, Project Manager la enpact și Director enpact Moldova, au oferit cuvinte de salut, setând scena pentru o zi plină de discuții și oportunități.

Nicolae Soloviov, coordonatorul național al proiectului “Clean Technology Innovation Programme for SMEs Start-ups in the Republic of Moldova”, a oferit o perspectivă actuală asupra ultimelor tendințe și inovații în sectorul energetic.

Nicolae Olari, Șeful Direcției de eficiență energetică la Ministerul Energiei al Republicii Moldova, a elucidat interconexiunea dintre legislație, reglementări și progres în energie.

Dorina Margine, consultant financiar la GCIP Moldova, a împărtășit insight-uri valoroase despre modalitățile de finanțare a proiectelor inovatoare în domeniul energiei.
Inovațiile în Energie și Egalitatea de Gen

Cristina Lazariuc, consultant GCIP Moldova pe egalitate de gen, a subliniat importanța diversității și incluziunii în acest sector vital.

Câteva lucruri de notat:

Următoarea competiție pentru startup-uri energetice în cadrul GCIP Moldova începe în 26 februarie 2024.

Urmăriți paginile Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului, USAID Moldova, Agenția pentru Dezvoltarea și Modernizarea Agriculturii, Agenția pentru Eficiență Energetică/CNED, European Bank for Reconstruction and Development (EBRD), APIA – Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură – pentru oportunități de dezvoltare și finanțare în domeniul energetic și nu doar.

Evenimentul a fost organizat de Technovator în parteneriat cu comunitatea FEMEIE din cadrul enpact și GCIP Moldova, susținut de Organizația Națiunilor Unite pentru Dezvoltare Industrială (UNIDO).

RECENTE

Reforma energetică și perspectivele coridorului sudic: discuții la reuniunea ministerială din Baku

Extinderea către noi piețe a Coridorului Sudic, care furnizează gaz natural în Europa din...

ANRE a aprobat cerințele pentru unitățile generatoare. Premier Energy Distribution a modificat tarifele pentru serviciile auxiliare

Astăzi, 1 martie 2024, în cadrul ședinței publice, Consiliul de Administrație al Agenției Naționale...

UN NOU PROIECT PILOT DE INCLUDERE A MATERIALELOR EDUCAȚIONALE PRIVIND ENERGIA ȘI MEDIUL ÎN ȘCOLILE DIN REPUBLICA MOLDOVA

Un proiect pilot de includere a unor materiale didactice specifice legate de energia și...

RENERGY NEWSLETTER

SIMILARE