Monday, December 4, 2023
-3.9 C
Chișinău
spot_img

Delegația Republicii Moldova, prezentă la Forumul Internațional de Energie și Schimbări Climatice de la Viena

spot_img

Reprezentanții Proiectului GCIP Moldova și ai Agenției pentru Eficiență Energetică au participat la Zilele Cleantech 2023, ca parte a Forumului Internațional de Energie și Schimbări Climatice de la Viena (IVECF). Evenimentul s-a desfășurat sub egida Organizației Națiunilor Unite pentru Dezvoltare Industrială (UNIDO) în perioada 30 octombrie – 3 noiembrie la Viena, Austria

Zilele Cleantech 2023 au reunit lideri din domeniul energetic, experți în mediu și reprezentanți ai guvernelor, pentru a discuta despre provocările legate de schimbările climatice, politici energetice durabile și inovații în acest domeniu.

Totodată, Forumul Internațional de Energie și Schimbări Climatice a oferit o oportunitate unică de a face networking și de a participa la diverse evenimente susținute de experți din industrie și lideri de opinie. 

Prin urmare, Coordonatorul Național al Proiectului GCIP Moldova, Nicolae Soloviov, a avut prezentări relevante în cadrul Cluster Development Workshop și Connecting the dots to empower cleantech innovations & climate solutions.

Din delegația Republicii Moldova au făcut parte și câteva companii câștigătoare la Competiția GCIP Moldova din anii precedenți.

Antreprenorii moldoveni și-au prezentat ideile de afaceri în domeniul energiei verzi în fața unui juriu specializat, iar compania specializată în construcția locuințelor din panouri de paie, lemn și lut – Eveco Construction, a impresionat jurații ajungând în top 6 companii.

Forumul Internațional de Energie și Schimbări Climatice se desfășoară din anul 2008 și prezintă cele mai noi tendințe, tehnologii și soluții în domeniul energiei, schimbărilor climatice și dezvoltării durabile.

RECENTE

AEE: Programe de eficiență energetică în sectorul rezidențial și cel public între Moldova și Italia

Directorul Agenției pentru Eficiență Energetică Ion Muntean, împreună cu alți colegi din cadrul AEE...

Ce înseamnă și pentru ce ne este necesar un sistem de management energetic în clădirile publice?

Este un sistem pentru monitorizarea și optimizarea consumului de energie, care ne va ajuta...

Comisia pentru Situații Excepționale a aprobat alocarea mijloace financiare pentru compensarea prețurilor la energie

Ministerul Muncii și Protecției Sociale va transfera în avans 200 de milioane de lei...

Din 2024 România va deveni producător și exportator de autobuze în Europa

BMC Truck&Bus, cu sediul în Ciorogârla, lângă București, va deschide, în prima jumătate a...

RENERGY NEWSLETTER

SIMILARE