Sunday, July 21, 2024
27.2 C
Chișinău
26.9 C
Bălţi
26.2 C
Cahul
25.8 C
Hînceşti
28.3 C
Ştefan Vodă
23.6 C
Edineţ
spot_imgspot_img

Delegația Republicii Moldova va participa la reuniunea ministerială a Consiliului Consultativ al coridorului Sudic de Gaze în Azerbaidjan, cu accent pe securitatea energetică și sursele regenerabile

spot_imgspot_img

În perioada 29 februarie – 3 martie, delegația Republicii Moldova, condusă de ministrul Energiei, Victor Parlicov, va întreprinde o vizită de lucru în Azerbaidjan, Baku, unde va reprezenta țara noastră la cea de-a zecea Reuniune ministerială anuală a Consiliului Consultativ al Coridorului Sudic de Gaze. În acest an, agenda evenimentului se axează pe securitate energetică și oportunitățile de promovare a energiei din surse regenerabile.

În cadrul vizitei, ministrul Parlicov va avea o întrevedere cu adjuncta Secretarului de Stat pentru resurse energetice în Departamentul de Stat al SUA, Kimberly D. Harrington. De asemenea, agenda ministrului Victor Parlicov include o serie de întrevederi bilaterale cu omologul său azer, Parviz Shahbazov, ministrul Economiei al Republicii Azerbaidjan, Mikayil Jabbarov, viceministra Energiei a Bulgariei, Iva Petrova. Oficialii vor discuta oportunitățile de intensificare a colaborării dintre țările noastre în domeniul energetic și cel investițional.

Totodată, ministrul Parlicov se va întâlni cu președintele Companiei de Stat „SOCAR” a Republicii Azerbaidjan, Rovshan Najaf și reprezentanții companiei „Masdar” din Emiratele Arabe Unite. În cadrul dialogului, vor fi abordate posibilitățile de stabilire a noilor parteneriate dintre țările noastre.

În deplasarea sa în capitala Republicii Azerbaidjan, ministrul Victor Parlicov va fi însoțit de conducerea S.A. „Energocom”.

RECENTE

Angajări pentru juniori și experți în energie regenerabilă în proiecte finanțate de BERD

Ca răspuns la o solicitare din partea Guvernului Republicii Moldova, Banca Europeană pentru Reconstrucție...

Ministerul Energiei lansează consultări publice privind etichetarea pneurilor și proiectarea ecologică a produselor energetice

Ministerul Energiei anunță inițierea procesului de elaborare și consultare publică a două proiecte de...

Raportul ANRE 2023: Realizările și reformele din sectorul energetic

Astăzi, 17 iulie 2024, în cadrul Comisiei economie, buget și finanțe a Parlamentului Republicii...

Guvernul va discuta semnarea unui nou acord de împrumut pentru proiectul de eficiență energetică “STEEM”

Astăzi, la ora 10:00, în cadrul ședinței Guvernului, Ministrul Energiei, Victor Parlicov, va prezenta...

RENERGY NEWSLETTER

SIMILARE