Wednesday, April 17, 2024
20 C
Chișinău
spot_img

Delegație Norvegiană în vizită oficială în Republica Moldova: deputații Stortingului vor aborda securitatea energetică și integrarea europeană a Moldovei

spot_imgspot_img

Parlamentul Republicii Moldova va găzdui vizita delegației Comisiei afaceri externe și apărare din cadrul Stortingului Regatului Norvegiei.

Parlamentarii norvegieni vor avea întrevederi cu conducerea țării – Președinta Maia Sandu, Președintele Parlamentului, Igor Grosu, și Prim-ministrul Dorin Recean. De asemenea, agenda vizitei include discuții cu președinta Comisiei politică externă și integrare europeană, Doina Gherman, și cu președintele Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică, Lilian Carp.

La Guvern, deputații din cadrul Stortingului Regatului Norvegiei se vor întâlni cu vicepremierul Oleg Serebrian, ministru al Reintegrării, cu ministrul Energiei, Victor Parlicov, cu ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros, cu ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun, și cu Vladimir Cuc, Secretar de stat al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene. Mai sunt planificate întrevederi cu șeful Delegației UE în Republica Moldova, Jānis Mažeiks, și cu reprezentanții Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare.

Deputații din cadrul Stortingului Regatului Norvegiei se vor afla în Republica Moldova în perioada 19 – 21 noiembrie. În cadrul întrevederilor, vor fi discutate diverse subiecte de actualitate, printre care figurează securitatea energetică și parcursul european al Republicii Moldova.

RECENTE

Cel mai mare parc fotovoltaic din Europa a fost pus în funcțiune în Germania

Compania Hansainvest Real Assets și dezvoltatorul Move On Energy au inaugurat un parc fotovoltaic...

Proiectul de lege privind acțiunile climatice a fost adoptat de Parlament în lectura a doua

Noua lege va stabili cadrul normativ în domeniul acțiunilor climatice orientate spre atingerea obiectivului...

Moldova a prezentat trei proiecte de interconexiune energetică cu Ucraina și România la Summitul Inițiativei celor trei mări

Secretarul de Stat al Ministerului Energiei, Cristina Pereteatcu, participă la Vilnius, capitala Lituaniei, la...

Transelectrica a scos la licitație construcția liniei de 400 kV Suceava-Bălți, de interconexiune cu Republica Moldova

Transelectrica a scos la licitație contractul de proiectare și execuție a liniei de 400...

RENERGY NEWSLETTER

SIMILARE