Thursday, December 7, 2023
-1.2 C
Chișinău
spot_img

Dezvoltarea Sistemului Electroenergetic Asigură Securitatea Energetică a Republicii Moldova

spot_img

Republica Moldova pregătește să implementeze un proiect de anvergură, fără precedent în istoria sa – Dezvoltarea Sistemului Electroenergetic. Acest proiect revoluționar va fi posibil datorită construcției Liniei Electrice Aeriene de 400 kV pe direcția Vulcănești – Chișinău, modernizării și extinderii stațiilor electrice Chișinău și Vulcănești, precum și consolidării sistemului de dispecerat și evidență a întreprinderii de stat Moldelectrica.

Prin implementarea acestui proiect ambițios, se urmărește asigurarea unui nivel înalt de securitate energetică pentru țară și cetățeni. Aceasta va fi realizată prin reducerea numărului de deconectări a energiei electrice, minimizarea riscurilor de deconectare a aparatelor de uz casnic, diminuarea pierderilor de energie electrică și eficiență operațională mai mare pentru ÎS Moldelectrica.

Proiectul se aliniază cu prioritățile Guvernului Republicii Moldova și Ministerul Energiei al Republicii Moldova, având în vedere politica de asigurare a securității energetice a țării. Astfel, proiectul a fost conceput pentru a asigura populația cu energie electrică fără întreruperi și diferențe de tensiune, precum și pentru a îmbunătăți eficiența operațională a activității Moldelectrica, care este operatorul principal de transport al energiei electrice în țară.

Proiectul va fi finanțat de Banca Mondială și va aduce Republica Moldova un pas mai aproape de o securitate energetică durabilă și o infrastructură modernizată în domeniul energiei electrice. Implementarea acestui proiect va aduce multiple beneficii pentru țară și va deschide noi oportunități în dezvoltarea și utilizarea energiei alternative.

RECENTE

Optimizarea fluxului energetic în Uniunea Europeană: balanța, licitații și costuri în sistemul energetic integrat

Cum se restabilește frecvența într-o rețea electrică națională, conectată la sistemul energetic european?Cum se...

S-a lansat Renergia – prima aplicație din România ce eficientizează consumul de energie și reduce facturile

Energy Advisor, primul start-up afiliat Universității Tehnice din Cluj-Napoca, lansează Renergia, prima aplicație mobilă...

Ministrul Mediului a participat la ședința Grupului de lucru Operativ privind Acțiunea Verde

Ministrul Mediului, Iordanca-Rodica Iordanov a participat la ședința extinsă a Grupului de lucru Operativ...

Secretariatul Comunității Energetice: ultimul atelier de lucru în cadrul proiectului EU4Energy, avansarea viitorului energetic al Moldovei

Ultimul atelier de lucru al activității EU4Energy, "Asistență tehnică pentru transpunerea pachetului de energie...

RENERGY NEWSLETTER

SIMILARE