Wednesday, April 17, 2024
20 C
Chișinău
spot_img

Dezvoltarea Sistemului Electroenergetic Asigură Securitatea Energetică a Republicii Moldova

spot_imgspot_img

Republica Moldova pregătește să implementeze un proiect de anvergură, fără precedent în istoria sa – Dezvoltarea Sistemului Electroenergetic. Acest proiect revoluționar va fi posibil datorită construcției Liniei Electrice Aeriene de 400 kV pe direcția Vulcănești – Chișinău, modernizării și extinderii stațiilor electrice Chișinău și Vulcănești, precum și consolidării sistemului de dispecerat și evidență a întreprinderii de stat Moldelectrica.

Prin implementarea acestui proiect ambițios, se urmărește asigurarea unui nivel înalt de securitate energetică pentru țară și cetățeni. Aceasta va fi realizată prin reducerea numărului de deconectări a energiei electrice, minimizarea riscurilor de deconectare a aparatelor de uz casnic, diminuarea pierderilor de energie electrică și eficiență operațională mai mare pentru ÎS Moldelectrica.

Proiectul se aliniază cu prioritățile Guvernului Republicii Moldova și Ministerul Energiei al Republicii Moldova, având în vedere politica de asigurare a securității energetice a țării. Astfel, proiectul a fost conceput pentru a asigura populația cu energie electrică fără întreruperi și diferențe de tensiune, precum și pentru a îmbunătăți eficiența operațională a activității Moldelectrica, care este operatorul principal de transport al energiei electrice în țară.

Proiectul va fi finanțat de Banca Mondială și va aduce Republica Moldova un pas mai aproape de o securitate energetică durabilă și o infrastructură modernizată în domeniul energiei electrice. Implementarea acestui proiect va aduce multiple beneficii pentru țară și va deschide noi oportunități în dezvoltarea și utilizarea energiei alternative.

RECENTE

Cel mai mare parc fotovoltaic din Europa a fost pus în funcțiune în Germania

Compania Hansainvest Real Assets și dezvoltatorul Move On Energy au inaugurat un parc fotovoltaic...

Proiectul de lege privind acțiunile climatice a fost adoptat de Parlament în lectura a doua

Noua lege va stabili cadrul normativ în domeniul acțiunilor climatice orientate spre atingerea obiectivului...

Moldova a prezentat trei proiecte de interconexiune energetică cu Ucraina și România la Summitul Inițiativei celor trei mări

Secretarul de Stat al Ministerului Energiei, Cristina Pereteatcu, participă la Vilnius, capitala Lituaniei, la...

Transelectrica a scos la licitație construcția liniei de 400 kV Suceava-Bălți, de interconexiune cu Republica Moldova

Transelectrica a scos la licitație contractul de proiectare și execuție a liniei de 400...

RENERGY NEWSLETTER

SIMILARE