Sunday, July 21, 2024
22.2 C
Chișinău
26.9 C
Bălţi
26.2 C
Cahul
25.8 C
Hînceşti
28.3 C
Ştefan Vodă
23.6 C
Edineţ
spot_imgspot_img

Directorul Lorkowski în Moldova: al cincilea dialog energetic UE-MD și Raportul Moldova 2023

spot_imgspot_img

Artur Lorkowski, directorul Secretariatului Comunității Energetice, a întreprins o vizită în Republica Moldova pentru a participa la cel de-al cincilea Dialog energetic la nivel înalt între Uniunea Europeană și Republica Moldova.

Dialogul s-a axat în primul rând pe aspecte energetice cheie, cum ar fi asigurarea securității aprovizionării pentru iernile viitoare, promovarea dezvoltării surselor de energie regenerabilă și sporirea eficienței energetice.

În plus, discuțiile s-au axat pe reformele vitale din sectoarele energiei electrice, gazului și energiei regenerabile, cu un accent deosebit pe alinierea reglementărilor energetice ale Republicii Moldova la standardele UE, având în vedere procesul de extindere.

RENERGY

În timpul vizitei sale, directorul Lorkowski a prezentat, de asemenea, o imagine de ansamblu a performanțelor Moldovei în Raportul de implementare 2023 al Secretariatului Comunității Energetice în fața Comisiei permanente pentru economie, buget și finanțe a Parlamentului, precum și a Comisiei pentru mediu, climă și tranziție ecologică.

În plus față de aceste angajamente, directorul Lorkowski a avut întâlniri bilaterale cu diverse părți interesate, inclusiv cu oficiali guvernamentali și reprezentanți ai organizațiilor internaționale. De asemenea, a avut loc o conferință de presă, în cadrul căreia a împărtășit informații alături de domnul Radu Marian, președintele Comisiei permanente pentru energie din cadrul Parlamentului.

RECENTE

Angajări pentru juniori și experți în energie regenerabilă în proiecte finanțate de BERD

Ca răspuns la o solicitare din partea Guvernului Republicii Moldova, Banca Europeană pentru Reconstrucție...

Ministerul Energiei lansează consultări publice privind etichetarea pneurilor și proiectarea ecologică a produselor energetice

Ministerul Energiei anunță inițierea procesului de elaborare și consultare publică a două proiecte de...

Raportul ANRE 2023: Realizările și reformele din sectorul energetic

Astăzi, 17 iulie 2024, în cadrul Comisiei economie, buget și finanțe a Parlamentului Republicii...

Guvernul va discuta semnarea unui nou acord de împrumut pentru proiectul de eficiență energetică “STEEM”

Astăzi, la ora 10:00, în cadrul ședinței Guvernului, Ministrul Energiei, Victor Parlicov, va prezenta...

RENERGY NEWSLETTER

SIMILARE