Friday, March 1, 2024
5.5 C
Chișinău

Directorul Lorkowski în Moldova: al cincilea dialog energetic UE-MD și Raportul Moldova 2023

spot_imgspot_img

Artur Lorkowski, directorul Secretariatului Comunității Energetice, a întreprins o vizită în Republica Moldova pentru a participa la cel de-al cincilea Dialog energetic la nivel înalt între Uniunea Europeană și Republica Moldova.

Dialogul s-a axat în primul rând pe aspecte energetice cheie, cum ar fi asigurarea securității aprovizionării pentru iernile viitoare, promovarea dezvoltării surselor de energie regenerabilă și sporirea eficienței energetice.

În plus, discuțiile s-au axat pe reformele vitale din sectoarele energiei electrice, gazului și energiei regenerabile, cu un accent deosebit pe alinierea reglementărilor energetice ale Republicii Moldova la standardele UE, având în vedere procesul de extindere.

În timpul vizitei sale, directorul Lorkowski a prezentat, de asemenea, o imagine de ansamblu a performanțelor Moldovei în Raportul de implementare 2023 al Secretariatului Comunității Energetice în fața Comisiei permanente pentru economie, buget și finanțe a Parlamentului, precum și a Comisiei pentru mediu, climă și tranziție ecologică.

În plus față de aceste angajamente, directorul Lorkowski a avut întâlniri bilaterale cu diverse părți interesate, inclusiv cu oficiali guvernamentali și reprezentanți ai organizațiilor internaționale. De asemenea, a avut loc o conferință de presă, în cadrul căreia a împărtășit informații alături de domnul Radu Marian, președintele Comisiei permanente pentru energie din cadrul Parlamentului.

RECENTE

Reforma energetică și perspectivele coridorului sudic: discuții la reuniunea ministerială din Baku

Extinderea către noi piețe a Coridorului Sudic, care furnizează gaz natural în Europa din...

ANRE a aprobat cerințele pentru unitățile generatoare. Premier Energy Distribution a modificat tarifele pentru serviciile auxiliare

Astăzi, 1 martie 2024, în cadrul ședinței publice, Consiliul de Administrație al Agenției Naționale...

UN NOU PROIECT PILOT DE INCLUDERE A MATERIALELOR EDUCAȚIONALE PRIVIND ENERGIA ȘI MEDIUL ÎN ȘCOLILE DIN REPUBLICA MOLDOVA

Un proiect pilot de includere a unor materiale didactice specifice legate de energia și...

RENERGY NEWSLETTER

SIMILARE