Tuesday, May 28, 2024
18.2 C
Chișinău
spot_imgspot_img

Energy Community Summer School 2023

spot_imgspot_img

Școala de Vară a Comunității Energetice 2023 a început la data de 19 august la Facultatea de Științe Politice a Universității din Belgrad din Serbia. Școala de vară din acest an are scopul de a oferi idei valoroase despre sectorul energetic, evidențiind provocările, oportunitățile și cele mai recente avansuri din domeniu.

Programul este dedicat alinierii sistemelor energetice cu obiectivele Pactului Verde European, concentrându-se pe durabilitate și reziliență. Curriculumul combină învățarea teoretică cu instruirea practică, incluzând studii de caz practice și simulări, pentru a spori cunoștințele și abilitățile participanților.

Un aspect remarcabil al acestei ediții este accentul pus pe diversitate și incluziune. Participanții, provenind din 28 de țări diferite, au fost selecționați cu grijă pentru a asigura o reprezentare echilibrată din punct de vedere al genului și geografic. Grupul cuprinde indivizi din diferite medii, inclusiv guvern, studii postuniversitare, cercetare, mediul academic, sectorul privat și organizații neguvernamentale.

Experți de frunte, academicieni și practicieni în domeniul energetic facilitează sesiunile interactive de instruire. Pe parcursul programului, participanții au oportunitatea unică de a interacționa cu profesioniști renumiți care împărtășesc o pasiune pentru subiectele legate de energie.

În plus, șase jurnaliști din regiune participă la un program dedicat de instruire în jurnalism energetic, organizat de Friedrich-Ebert-Stiftung. Această inițiativă evidențiază angajamentul programului de a promova o acoperire mediatică precisă și perceptivă în cadrul sectorului energetic.

Dirk Buschle, Director Adjunct al Secretariatului Comunității Energetice, a salutat participanții, afirmând: „Suntem încrezători că această Școală de Vară va aprofunda cunoștințele participanților și îi va inspira să devină participanți activi în conturarea unui viitor energetic durabil. Dedicarea și entuziasmul lor vor contribui la discuții semnificative, creând un mediu de învățare colaborativ și vibrant”.

Programată să aibă loc între 19 și 26 august 2023, Școala de Vară a Comunității Energetice este organizată de Secretariatul Comunității Energetice în cooperare cu Fondul Visegrad, Friedrich-Ebert-Stiftung și Dialogul Europa de Sud-Est (FES-SOE). Universitatea Polis din Tirana, Universitatea Comenius Bratislava, Universitatea Jagiellonian din Cracovia, Universitatea Masaryk Brno și REKK Budapesta sunt partenerii de proiect încă din 2016.

RECENTE

Conferință națională la Chișinău: potențialul comunităților energetice în Moldova și recomandări pentru politici publice

Pe 27 mai 2024, la Chișinău, a avut loc o conferință națională organizată de...

Ministerul Energiei analizează opțiuni de finanțare pentru modernizarea energetică a blocurilor multietajate

Ministerul Energiei și USAID, prin intermediul Proiectului MESA, au organizat un atelier pentru identificarea...

Ministerul Energiei propune majorarea stocurilor de securitate de gaze naturale la 47,1 milioane m³ începând cu 1 octombrie 2024

În cadrul ședinței Guvernului care va avea loc pe 29 mai, ministrul Energiei, Victor...

Proiect de dispoziție pentru instituirea comisiei de licitație privind statutul de producător eligibil mare

În ședința Guvernului Republicii Moldova programată pentru 29 mai 2024, la ora 10.00, ministrul...

RENERGY NEWSLETTER

SIMILARE