Friday, March 1, 2024
10 C
Chișinău

Eveniment Green City Lab Moldova: Transformarea pieței de energie din surse regenerabile

spot_imgspot_img

Green City Lab Moldova (GCL) invită publicul interesat la un eveniment dedicat transformării pieței de energie din surse regenerabile în contextul noilor schimbări legislative impuse de Legea nr. 10.

Detalii eveniment:

  • Ce: Transformarea pieței de energie din surse regenerabile: Schimbările impuse de Legea nr. 10.
  • Când: Marți, 23 ianuarie 2024, începând cu ora 14:00.
  • Unde: Universitatea Tehnică din Moldova – Facultatea Energetică și Inginerie Electrică, mun. Chișinău, str. 31 August 1989, 78.

Evenimentul este organizat de A.O. „GREEN CITY LAB MOLDOVA” (GCL) în parteneriat cu Proiectul Tehnologiile Viitorului în Moldova, finanțat de USAID, Suedia și UK Aid.

De ce ar trebui să participi? Din 1 ianuarie 2024, gospodăriile casnice și companiile care instalează panouri fotovoltaice pentru consum propriu vor opera conform noii legislații. Participanții care au instalat panouri până la 31 decembrie 2023 vor beneficia de contorizare netă până la sfârșitul anului 2027. Aceste modificări sunt parte integrantă a noii legi a surselor de energie regenerabilă, dezvoltată cu sprijinul Comunității Energetice Europene.

Noul mecanism de facturare netă va acoperi costurile de transport, distribuție, furnizare și echilibrare a rețelei, facilitând accesul mai multor gospodării la sursele proprii de energie regenerabilă.

Evenimentul aduce în discuție aceste schimbări în cadrul unei întâlniri cu participarea mediului academic din Republica Moldova. Este o ocazie unică pentru a înțelege mai bine noile prevederi legislative și pentru a obține consultanță de la experți avizați în transformarea afacerii într-una mai eficientă și sustenabilă.

Agenda evenimentului:

  • Înregistrarea
  • Cuvânt de salut: Daniela Petrușevschi, manager Economia Verde, FTA; Veronica Herța, director executiv GCL
  • Prezentare impact modificări Legii privind energiile regenerabile asupra consumatorului final (Ion Rudei, cercetător științific în cadrul Institutului de Energetică al UTM)
  • Sesiune de întrebări și răspunsuri
  • Ajustarea calculatorului online pentru sistemele fotovoltaice, ținând cont de modificările recente (Irina Apostol, GCL)
  • Sesiune de întrebări și răspunsuri

Pentru a vă asigura un loc în cadrul evenimentului, vă rugăm să confirmați participarea prin completarea acestui formular de pe link: https://t.ly/nBSZR.

RECENTE

Reforma energetică și perspectivele coridorului sudic: discuții la reuniunea ministerială din Baku

Extinderea către noi piețe a Coridorului Sudic, care furnizează gaz natural în Europa din...

ANRE a aprobat cerințele pentru unitățile generatoare. Premier Energy Distribution a modificat tarifele pentru serviciile auxiliare

Astăzi, 1 martie 2024, în cadrul ședinței publice, Consiliul de Administrație al Agenției Naționale...

UN NOU PROIECT PILOT DE INCLUDERE A MATERIALELOR EDUCAȚIONALE PRIVIND ENERGIA ȘI MEDIUL ÎN ȘCOLILE DIN REPUBLICA MOLDOVA

Un proiect pilot de includere a unor materiale didactice specifice legate de energia și...

RENERGY NEWSLETTER

SIMILARE