Tuesday, May 28, 2024
18.2 C
Chișinău
spot_imgspot_img

Grădina Zoologică București devine sustenabilă și prietenoasă cu mediul datorită sistemului fotovoltaic

spot_imgspot_img

Grădina Zoologică București a făcut un pas important către sustenabilitate și protecția mediului prin implementarea unui sistem fotovoltaic inovator. Această investiție nu numai că a redus semnificativ facturile la energia electrică, dar a transformat și instituția într-un exemplu de respect față de natură.

Proiectul a dus la o economie considerabilă în ceea ce privește costurile energetice. În acest an, Grădina Zoologică a reușit să economisească aproximativ 7.000 de euro la facturile din perioada ianuarie-aprilie, comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent. Această reducere semnificativă a costurilor demonstrează eficiența și beneficiile sistemului fotovoltaic implementat.

Sistemul fotovoltaic constă în 178 de panouri solare montate pe acoperișul clădirilor administrative. Instalate începând cu august 2023, acestea au produs până în prezent impresionanta cifră de 74 MWh. Această cantitate generată de energie verde nu numai că reduce dependența de sursele tradiționale de energie, ci și contribuie la reducerea emisiilor de carbon, având un impact pozitiv asupra mediului înconjurător.

Grădina Zoologică București nu doar că oferă vizitatorilor săi o experiență educațională și recreativă deosebită, dar devine și un exemplu de sustenabilitate și responsabilitate față de mediu. Implementarea sistemului fotovoltaic este doar începutul unei călătorii către un viitor mai verde și mai durabil pentru instituție și comunitatea înconjurătoare.

RECENTE

Conferință națională la Chișinău: potențialul comunităților energetice în Moldova și recomandări pentru politici publice

Pe 27 mai 2024, la Chișinău, a avut loc o conferință națională organizată de...

Ministerul Energiei analizează opțiuni de finanțare pentru modernizarea energetică a blocurilor multietajate

Ministerul Energiei și USAID, prin intermediul Proiectului MESA, au organizat un atelier pentru identificarea...

Ministerul Energiei propune majorarea stocurilor de securitate de gaze naturale la 47,1 milioane m³ începând cu 1 octombrie 2024

În cadrul ședinței Guvernului care va avea loc pe 29 mai, ministrul Energiei, Victor...

Proiect de dispoziție pentru instituirea comisiei de licitație privind statutul de producător eligibil mare

În ședința Guvernului Republicii Moldova programată pentru 29 mai 2024, la ora 10.00, ministrul...

RENERGY NEWSLETTER

SIMILARE