Tuesday, May 28, 2024
14.4 C
Chișinău
spot_imgspot_img

Green City Lab lansează „Podcastul Verde”

spot_imgspot_img

Acestea vor fi dezvoltate în colaborare cu autoritățile publice, mediul de afaceri, mediul academic și sectorul public, având ca scop conștientizarea necesității schimbării de astăzi pentru a construi un viitor sustenabil.

„Podcastul Verde” explorează transformarea modului în care este perceput mediul înconjurător și administrate resursele noastre energetice și naturale.

Ne propunem să îndrumăm antreprenorii în schimbarea abordărilor și managementului lor pentru a deveni mai competitivi și pentru a face față provocărilor. Împreună, vom analiza diverse aspecte ale eficienței energetice, oferindu-vă informații și sfaturi practice direct de la experți din domeniu. Inspirând inovatorii și antreprenorii, vom împărtăși povești de succes care să stimuleze creativitatea în domeniul economiei sustenabile.

Prima ediție a „Podcastului Verde” va cuprinde 10 episoade și va apărea bilunar. Fiecare episod va include discuții captivante cu persoane implicate în schimbarea de astăzi, pregătindu-ne pentru provocările de mâine.

Invitatul primului episod este Victor Parlicov, ministrul Energiei, care a oferit răspunsuri la multiple întrebări:  

–        De ce în Moldova încă nu exista parcuri fotovoltaice sau eoliene mari și când vom vedea investiții masive în surse de energie regenerabilă?

–        Cât de rentabil este să creștem aportul de energie regenerabilă în consumul intern, ce cantitate poate fi integrată în rețea și ce se întâmplă dacă producem energie regenerabilă în exces?

–        Cum s-a schimbat abordarea statului și a consumatorilor față de consumul de energie, și care sunt strategiile pentru promovarea eficienței energetice?

–   Cum va funcționa viitorul Fond de eficiență energetică

– De ce inovațiile sunt dificil de aplicat în Republica Moldova și cum depășim aceste obstacole? etc.

RECENTE

Conferință națională la Chișinău: potențialul comunităților energetice în Moldova și recomandări pentru politici publice

Pe 27 mai 2024, la Chișinău, a avut loc o conferință națională organizată de...

Ministerul Energiei analizează opțiuni de finanțare pentru modernizarea energetică a blocurilor multietajate

Ministerul Energiei și USAID, prin intermediul Proiectului MESA, au organizat un atelier pentru identificarea...

Ministerul Energiei propune majorarea stocurilor de securitate de gaze naturale la 47,1 milioane m³ începând cu 1 octombrie 2024

În cadrul ședinței Guvernului care va avea loc pe 29 mai, ministrul Energiei, Victor...

Proiect de dispoziție pentru instituirea comisiei de licitație privind statutul de producător eligibil mare

În ședința Guvernului Republicii Moldova programată pentru 29 mai 2024, la ora 10.00, ministrul...

RENERGY NEWSLETTER

SIMILARE