Sunday, July 21, 2024
22.2 C
Chișinău
26.9 C
Bălţi
26.2 C
Cahul
25.8 C
Hînceşti
28.3 C
Ştefan Vodă
23.6 C
Edineţ
spot_imgspot_img

Implementarea măsurilor de eficiență energetică și promovarea surselor regenerabile de energie la AEE

spot_imgspot_img

După deschiderea evenimentului de către directorul AEE, Ion Muntean, managerul de echipă UNDP Mihai Lupu a prezentat proiectul ,,Abordarea crizei energetice în Republica Moldova” finanțat de Uniunea Europeană și implementat de PNUD Moldova.

În cadrul ședinței au fost prezentate instrumentele de finanțare pentru implementarea măsurilor de eficiență energetică și promovare a surselor de energie regenerabilă existente și a matricei de prioritizare a sectoarelor. Pe lângă clădiri, sectoarele prioritare pentru implementarea măsurilor de eficiență energetică și promovare a surselor de energie regenerabilă existente țin de sectorul transport și IMM-uri.

RENERGY

Mihai Moia, directorul executiv al Asociației pentru Promovarea Eficienței Energetice în Clădiri (ROENEF) a prezentat Notele Conceptuale a instrumentelor de finanțare, elaborate în baza necesităților identificate, pentru aceste sectoare cu propunerea instrumentelor de finanțare recomandabile.

Nicolae Soloviov consultat national GCIP Moldova a prezentat instrumentele de finanțare existente și a matricei de prioritizare a sectoarelor, unde au fost prirotizate 5 sectoare unde trebuie integrate aceste instrumente de finanțare.

RENERGY

La ședință au participat reprezentanți ai Ministerului Energiei,ai PNUD Moldova, ai Administrației de Stat a Drumurilor, ai Asociației Băncilor din Moldova, ai Congresului Autorităților Locale din Moldova, ai Băncilor Comerciale BC ,,Victoriabank” SA, BC Procreditbank SA , BC ,,Comerțbank”SA și reprezentanți ai Agenției pentru Eficiență Energetică.

RECENTE

Angajări pentru juniori și experți în energie regenerabilă în proiecte finanțate de BERD

Ca răspuns la o solicitare din partea Guvernului Republicii Moldova, Banca Europeană pentru Reconstrucție...

Ministerul Energiei lansează consultări publice privind etichetarea pneurilor și proiectarea ecologică a produselor energetice

Ministerul Energiei anunță inițierea procesului de elaborare și consultare publică a două proiecte de...

Raportul ANRE 2023: Realizările și reformele din sectorul energetic

Astăzi, 17 iulie 2024, în cadrul Comisiei economie, buget și finanțe a Parlamentului Republicii...

Guvernul va discuta semnarea unui nou acord de împrumut pentru proiectul de eficiență energetică “STEEM”

Astăzi, la ora 10:00, în cadrul ședinței Guvernului, Ministrul Energiei, Victor Parlicov, va prezenta...

RENERGY NEWSLETTER

SIMILARE