După deschiderea evenimentului de către directorul AEE, Ion Muntean, managerul de echipă UNDP Mihai Lupu a prezentat proiectul ,,Abordarea crizei energetice în Republica Moldova” finanțat de Uniunea Europeană și implementat de PNUD Moldova.
În cadrul ședinței au fost prezentate instrumentele de finanțare pentru implementarea măsurilor de eficiență energetică și promovare a surselor de energie regenerabilă existente și a matricei de prioritizare a sectoarelor. Pe lângă clădiri, sectoarele prioritare pentru implementarea măsurilor de eficiență energetică și promovare a surselor de energie regenerabilă existente țin de sectorul transport și IMM-uri.
Mihai Moia, directorul executiv al Asociației pentru Promovarea Eficienței Energetice în Clădiri (ROENEF) a prezentat Notele Conceptuale a instrumentelor de finanțare, elaborate în baza necesităților identificate, pentru aceste sectoare cu propunerea instrumentelor de finanțare recomandabile.
Nicolae Soloviov consultat national GCIP Moldova a prezentat instrumentele de finanțare existente și a matricei de prioritizare a sectoarelor, unde au fost prirotizate 5 sectoare unde trebuie integrate aceste instrumente de finanțare.
La ședință au participat reprezentanți ai Ministerului Energiei,ai PNUD Moldova, ai Administrației de Stat a Drumurilor, ai Asociației Băncilor din Moldova, ai Congresului Autorităților Locale din Moldova, ai Băncilor Comerciale BC ,,Victoriabank” SA, BC Procreditbank SA , BC ,,Comerțbank”SA și reprezentanți ai Agenției pentru Eficiență Energetică.