Sunday, July 21, 2024
27.2 C
Chișinău
26.9 C
Bălţi
26.2 C
Cahul
25.8 C
Hînceşti
28.3 C
Ştefan Vodă
23.6 C
Edineţ
spot_imgspot_img

În februarie la București va avea loc “Energy Week Black Sea”, conferință internațională cu accent pe investiții în energie regenerabilă

spot_imgspot_img

În perioada 6-8 februarie, la București, România, va avea loc conferința internațională de investiții în energie regenerabilă Energy Week Black Sea.

Atracția în plină expansiune a pieței românești pentru investitorii în domeniul energiei regenerabile este în continuă ascensiune, servind ca un nexus focal eminent pentru întreaga regiune în călătoria sa colectivă spre adoptarea transformatoare a energiei durabile.
La eveniment se vor reuni toate părțile interesate majore din România, Bulgaria, Moldova, Ucraina, Georgia și Turcia, inclusiv autoritățile, autoritățile de reglementare, companiile de utilități, operatorii de sisteme de transport și distribuție.

Fără îndoială, este unul dintre cele mai importante evenimente anuale pentru un mare grup de dezvoltatori, sponsori și finanțatori la nivel mondial.
Pentru prima dată, Săptămâna Energiei aduce un pool al celor mai progresiste companii industriale și comerciale din regiune, cu obiective clare de sustenabilitate.

Miniștrii Energiei, Economiei, Dezvoltării Durabile vor pregăti terenul cu remarci de deschidere, urmate de sesiuni plenare pe următoarele teme:

 • Finanțarea energiei regenerabile, inclusiv tendințele de finanțare a datoriilor pentru energiile regenerabile, rolul corporațiilor în ceea ce privește PPA-urile, CfD și sprijinul guvernamental.
 • Căile de acces pe piață pentru proiectele de energie regenerabilă, inclusiv rolul industriei moderne în facilitarea tranziției ecologice, utilizatorii comerciali și experiența lor de până acum în ceea ce privește/după semnarea primelor CAEE-uri.
 • Reconstrucția ecologică a Ucrainei
 • Adaptarea rețelei la energiile regenerabile, interconectarea și stocarea
 • Dezvăluirea hidrogenului verde în regiunea Mării Negre
 • Potențialul de energie eoliană offshore în Marea Neagră
 • Cartografierea stadiului energiei solare în România și în întreaga regiune și multe altele.
  Conferința din acest an este pregătită să captiveze participanții cu formate de sesiuni concepute pentru a spori implicarea și a promova discuții. Printre noutățile acestei ediții se numără Regional Café with Bubbles, Deep Dive into Local Markets și Solar Mix n’ Mingle with Bubbles.
  Punctul culminant al celei de-a doua zile a conferinței este marcat de mult așteptata sesiune Regional Café. Acest format unic își propune să faciliteze conversațiile structurate, oferind participanților o platformă pentru a discuta despre evoluțiile în domeniul energiei regenerabile din fiecare țară. Configurația include șase mese de țară, permițând participanților să schimbe periodic mesele și să obțină informații despre discuțiile anterioare de la o “gazdă de masă” desemnată.
  În ultima zi a conferinței, Ziua solară este în centrul atenției, oferind un eveniment extraordinar de 90 de minute – Solar Mix n’ Mingle with Bubbles. Această sesiune este concepută pentru a ieși din comun, oferind participanților ocazia de a consolida relațiile și de a aprofunda legăturile într-un cadru relaxat și plăcut.
  Participanții se vor implica în activități interactive special concepute pentru a promova crearea de rețele și a crea legături. Solar Mix n’ Mingle își propune să se desprindă de normele tradiționale ale conferințelor, promovând conversații semnificative, încurajând colaborarea și facilitând legături autentice între profesioniștii din industrie. Este o oportunitate unică pentru participanți de a se relaxa, de a împărtăși informații și de a crea legături de durată în cadrul comunității de energie regenerabilă.
  În timp ce conferința ocupă un loc central, cea mai importantă parte a evenimentului se întâmplă în zona B2B dedicată și condusă de consultanți. Cu posibilitatea de a solicita și de a programa întâlniri cu potențiali parteneri și clienți, crearea de rețele orientate și facilitate a fost și va continua să fie cel mai de impact și cel mai căutat aspect al Săptămânii energiei.

Pentru mai multe informații și înscrieri, vizitați www.bsenergyweek.com

RECENTE

Angajări pentru juniori și experți în energie regenerabilă în proiecte finanțate de BERD

Ca răspuns la o solicitare din partea Guvernului Republicii Moldova, Banca Europeană pentru Reconstrucție...

Ministerul Energiei lansează consultări publice privind etichetarea pneurilor și proiectarea ecologică a produselor energetice

Ministerul Energiei anunță inițierea procesului de elaborare și consultare publică a două proiecte de...

Raportul ANRE 2023: Realizările și reformele din sectorul energetic

Astăzi, 17 iulie 2024, în cadrul Comisiei economie, buget și finanțe a Parlamentului Republicii...

Guvernul va discuta semnarea unui nou acord de împrumut pentru proiectul de eficiență energetică “STEEM”

Astăzi, la ora 10:00, în cadrul ședinței Guvernului, Ministrul Energiei, Victor Parlicov, va prezenta...

RENERGY NEWSLETTER

SIMILARE