Thursday, December 7, 2023
-1.2 C
Chișinău
spot_img

Licitație pentru Extinderea Stației Electrice Vulcănești în Proiectul de Dezvoltare Energetică din Moldova

spot_img

În cadrul unui proiect ambițios de dezvoltare a sistemului electroenergetic din Republica Moldova, Moldelectrica anunță extinderea semnificativă a Stației Electrice Vulcănești. Prin instalarea unei noi celule de 400 de kV și modernizarea a două transformatoare de servicii proprii cu o putere nominală de 1000 kVA, stația va deveni mai robustă și eficientă.

Un pas important în acest proces este conectarea planificată a Liniei Electrice Aeriene 400 kV Vulcănești-Chișinău, o inițiativă ce va stimula capacitatea de transport energetic a țării. Această conexiune este parte integrantă a proiectului de dezvoltare, având un impact semnificativ asupra rezilienței și modernizării sistemului electroenergetic național.

Pentru a realiza aceste obiective ambițioase, UCIPE – MEPIU a lansat o licitație internațională pentru selecția partenerilor care vor participa la extinderea și modernizarea infrastructurii electrice. Detalii complete despre invitația de participare pot fi găsite pe site-ul oficial al proiectului: [link].

Proiectul de dezvoltare a sistemului electroenergetic din Republica Moldova nu numai că va îmbunătăți capacitatea de generare și distribuție a energiei, ci va consolida și eficiența dispeceratului și a sistemului de contorizare. Cu o valoare totală de 61 de milioane de euro, acest proiect crucial este finanțat de către Asociația Internațională pentru Dezvoltare (IDA) – Banca Mondială Moldova, și are ca beneficiar Î.S. „Moldelectrica”.

Republica Moldova continuă să facă pași importanți în direcția asigurării unei infrastructuri energetice moderne, durabile și adaptate nevoilor viitoare.

VEZI TOATE DETALIILE

RECENTE

Perspectivele dezvoltării energiei geotermale în Republica Moldova

În cadrul activităților proiectului GCIP Moldova, a fost organizat evenimentul „Investor Connect 2023”: Studiu...

Optimizarea fluxului energetic în Uniunea Europeană: balanța, licitații și costuri în sistemul energetic integrat

Cum se restabilește frecvența într-o rețea electrică națională, conectată la sistemul energetic european?Cum se...

S-a lansat Renergia – prima aplicație din România ce eficientizează consumul de energie și reduce facturile

Energy Advisor, primul start-up afiliat Universității Tehnice din Cluj-Napoca, lansează Renergia, prima aplicație mobilă...

Ministrul Mediului a participat la ședința Grupului de lucru Operativ privind Acțiunea Verde

Ministrul Mediului, Iordanca-Rodica Iordanov a participat la ședința extinsă a Grupului de lucru Operativ...

RENERGY NEWSLETTER

SIMILARE