Tuesday, May 28, 2024
14.4 C
Chișinău
spot_imgspot_img

Ministerul Energiei și USAID semnează acordul pentru finanțarea liniei de înaltă tensiune Strășeni-Gutinaș

spot_imgspot_img

Astăzi, la Strășeni, a avut loc semnarea Memorandumului de Înțelegere pentru construcția unei linii de înaltă tensiune între Moldova și România. Evenimentul a adunat la masă oficialități de marcă, printre care ministrul energiei, Victor Parlicov, reprezentanți ai USAID și ambasadori, toți cu un scop comun: să pună bazele unui parteneriat energetic solid între cele două țări.

Scopul acestei inițiative este clar: asigurarea securității energetice și a dezvoltării economice a Moldovei. Prin conectarea rețelelor electrice ale celor două țări printr-o linie de 400 kV, se va asigura un flux constant de energie și se vor crea condiții propice pentru creșterea economică și dezvoltarea infrastructurii energetice a Republicii Moldova.

Cu construcția programată să înceapă în 2025 și să se finalizeze în 2029, acest proiect nu numai că va îmbunătăți stabilitatea rețelei electrice, dar va și deschide noi oportunități pentru producția internă de energie, contribuind la independența și siguranța energetică a Moldovei.

Semnarea acestui Memorandum nu este doar un act formal, ci un pas important în consolidarea securității energetice a Republicii Moldova și în promovarea colaborării regionale în domeniul energetic. Este un angajament comun pentru un viitor mai sigur și mai prosper pentru toți locuitorii Moldovei.

RECENTE

Conferință națională la Chișinău: potențialul comunităților energetice în Moldova și recomandări pentru politici publice

Pe 27 mai 2024, la Chișinău, a avut loc o conferință națională organizată de...

Ministerul Energiei analizează opțiuni de finanțare pentru modernizarea energetică a blocurilor multietajate

Ministerul Energiei și USAID, prin intermediul Proiectului MESA, au organizat un atelier pentru identificarea...

Ministerul Energiei propune majorarea stocurilor de securitate de gaze naturale la 47,1 milioane m³ începând cu 1 octombrie 2024

În cadrul ședinței Guvernului care va avea loc pe 29 mai, ministrul Energiei, Victor...

Proiect de dispoziție pentru instituirea comisiei de licitație privind statutul de producător eligibil mare

În ședința Guvernului Republicii Moldova programată pentru 29 mai 2024, la ora 10.00, ministrul...

RENERGY NEWSLETTER

SIMILARE