Tuesday, May 28, 2024
18.2 C
Chișinău
spot_imgspot_img

Ministrul Energiei aduce perspectiva Republicii Moldova la Summitul Global pentru tranziția la energie verde

spot_imgspot_img

Ministrul Energiei, Victor Parlicov, a participat vineri la Summitul global privind tranziția la energie verde, centrată pe oameni, organizat de Agenția Internațională pentru Energie (IEA).

În discursul său, ministrul a accentuat că existența unei democrații funcționale este vitală în procesul de tranziție către energia verde, iar autoritățile din Republica Moldova încearcă să construiască o democrație funcțională.

“Existența unei democrații funcționale este, de fapt, vitală pentru realizarea unei tranziții funcționale, ceea ce pentru mine reprezintă elementul cheie pentru țara noastră, un alt element important este legat de educație. Nu este vorba doar despre tranziția verde. Dacă nu ne dezvoltăm suficient, dacă nu avem educație, și dacă nu dezvoltăm suficient gândirea critică în societate, atunci nici democrația nu va funcționa, pentru că în cele din urmă se va ajunge la mult populism”, a declarat Victor Parlicov”.

Evenimentul a adunat oficiali din peste 30 de țări, fiind o platformă internațională, care oferă miniștrilor, factorilor de decizie politică, reprezentanților companiilor mondiale, dar și experților cu renume posibilitatea de a discuta cele mai actuale subiecte din domeniul tranziției energetice juste și incluzive.

Dezbaterile din cadrul Summitului s-au focusat pe provocările și oportunitățile cheie în procesul de tranziție energetică, inclusiv în ceea ce privește asigurarea locurilor de muncă, dezvoltarea social-economică și incluziunea socială.

Evenimentul a inclus mai multe sesiuni, care s-au referit la dinamica forței de muncă, promovarea egalității de gen, elaborarea politicilor de energie verde și implicarea societății pentru a obține suportul necesar în procesul de tranziție la energie verde.

RECENTE

Conferință națională la Chișinău: potențialul comunităților energetice în Moldova și recomandări pentru politici publice

Pe 27 mai 2024, la Chișinău, a avut loc o conferință națională organizată de...

Ministerul Energiei analizează opțiuni de finanțare pentru modernizarea energetică a blocurilor multietajate

Ministerul Energiei și USAID, prin intermediul Proiectului MESA, au organizat un atelier pentru identificarea...

Ministerul Energiei propune majorarea stocurilor de securitate de gaze naturale la 47,1 milioane m³ începând cu 1 octombrie 2024

În cadrul ședinței Guvernului care va avea loc pe 29 mai, ministrul Energiei, Victor...

Proiect de dispoziție pentru instituirea comisiei de licitație privind statutul de producător eligibil mare

În ședința Guvernului Republicii Moldova programată pentru 29 mai 2024, la ora 10.00, ministrul...

RENERGY NEWSLETTER

SIMILARE