Sunday, July 21, 2024
27.2 C
Chișinău
26.9 C
Bălţi
26.2 C
Cahul
25.8 C
Hînceşti
28.3 C
Ştefan Vodă
23.6 C
Edineţ
spot_imgspot_img

Ministrul Energiei, Victor Parlicov, efectuează un turneu în țările nordice

spot_imgspot_img

Ministrul Energiei, Victor Parlicov, efectuează o vizită de lucru în țările scandinave, având planificate mai multe întrevederi la Oslo, Copenhaga, Stockholm și Helsinki.

În capitala Norvegiei, ministrul Energiei se va întâlni, pe data de 28 noiembrie, cu membrii comisiei energie și mediu din legislativ. De asemenea, oficialul are planificate întrevederi cu secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe, Eivind Vad Petersson; cu secretara de stat pentru Energie și Petrol, Astrid Bergmal; cu secretara de stat pentru Climă, Raghnild Sjoner Syrstad. Totodată, Victor Parlicov va discuta cu directorul general al Agenției Norvegiene pentru Dezvoltare internațională, Bard Vegar Solhjell, precum și managerii a două companii energetice.

Pe 29 noiembrie, la Copenhaga, oficialul are stabilită o întrevedere cu secretarul permanent al Ministerului Climei, Energiei și Utilităților al Regatului Danemarcei, Lars Frelle Petersen. De asemenea, urmează să aibă o întrevedere cu secretara de stat pentru energie, pecum și discuții cu parlamentari.

La Stockholm, ministrul Parlicov are stabilită întrevedere cu Daniel Liljeberg, secretar de stat al Ministerului Climei și Economiei, cu Diana Janse, secretara de stat pe Dezvoltare, în timp ce la Helsinki programul vizitei include discuții cu șefa comisiei parlamentare politică externă și a fracțiunii Partidului Social-Democrat în Parlamentul Finlandei, Tytti Tuppurainen, și cu șefa comisiei parlamentare climă și energie, Jenni Pitko.

RECENTE

Angajări pentru juniori și experți în energie regenerabilă în proiecte finanțate de BERD

Ca răspuns la o solicitare din partea Guvernului Republicii Moldova, Banca Europeană pentru Reconstrucție...

Ministerul Energiei lansează consultări publice privind etichetarea pneurilor și proiectarea ecologică a produselor energetice

Ministerul Energiei anunță inițierea procesului de elaborare și consultare publică a două proiecte de...

Raportul ANRE 2023: Realizările și reformele din sectorul energetic

Astăzi, 17 iulie 2024, în cadrul Comisiei economie, buget și finanțe a Parlamentului Republicii...

Guvernul va discuta semnarea unui nou acord de împrumut pentru proiectul de eficiență energetică “STEEM”

Astăzi, la ora 10:00, în cadrul ședinței Guvernului, Ministrul Energiei, Victor Parlicov, va prezenta...

RENERGY NEWSLETTER

SIMILARE