Monday, December 4, 2023
-3.9 C
Chișinău
spot_img

Parfumuri Algoritmice: O Experiență Personalizată a Mirosurilor

spot_img

Perfumeria Algoritmică EveryHuman se află la intersecția artei, științei și tehnologiei. A fost creată din colaborarea dintre artistul-tehnolog Frederik Duerinck și designerul de parfumuri Anahita Mekanik, având ca scop oferirea unei modalități noi de interacțiune cu mirosurile, plasând utilizatorii în centrul procesului de creație. Această schimbare de perspectivă pune în discuție modelul actual oferit consumatorilor și întreabă de ce 700 de oameni decid cum miroase lumea pentru cei 7 miliarde de oameni.

La baza filozofiei Perfumeriei Algoritmice stă convingerea că fiecare om este un creator și are dreptul să facă alegeri libere. Bucuria creației ne conectează cu noi înșine, cu ceilalți și cu lumea din jurul nostru. Această conexiune eliberează imaginația noastră pentru a visa, juca și crea. Credem că imaginația este magia eternă din spatele progresului și fericirii.

Perfumeria Algoritmică a fost concepută inițial ca o instalație participativă care abordează relația dintre om și mașină, provocându-ne astfel să ne confruntăm cu noi înșine. Pornind de la întrebarea “Ce s-ar întâmpla dacă fiecare om ar putea crea propriul său parfum?”, această inițiativă a călătorit în cadrul festivalurilor de artă și design din întreaga lume pentru a interacționa și învăța de la o gamă diversă de publicuri.

Știința din Spate

Folosim Inteligența Artificială ca instrument pentru a dezlega misterul de ce ne plac anumite arome. Procesul este condus de tine, iar IA completează datele tale cu învățarea sa existentă pentru a crea arome extrem de personale. Poți să-l vezi ca pe o educație olfactivă livrată de o mașină sau ca pe un fel de băț de sărit care te propulsează înainte fără a fi nevoie să urmezi o școală de parfumerie; tu sari, el te duce mai departe. Sau, în acest caz, el creează un parfum care, poate, doar poate, îți va plăcea.

Tehnologia din Spate

În ultimii 4 ani, Duerinck și Mekanik, alături de o echipă de 15 specialiști, au lucrat asiduu pentru a dezvolta și construi Perfumeria Algoritmică. ScenTronix este start-up-ul lor tech din Breda, Olanda, unde sistemul personalizat hardware-software folosit pentru Perfumeria Algoritmică este dezvoltat intern. Tehnologia cu brevet în așteptare cuprinde mai multe mașini senzoriale de diferite dimensiuni, inclusiv un model de dimensiuni mari cu peste 500 de ingrediente, destinat prototipizării rapide și explorării teritoriilor olfactive neexplorate. Compania a fost înființată în iunie 2018 de către Frederik Duerinck. Suntem recunoscători pentru a avea Cherubic Ventures ca investitor principal și credincios în viziunea noastră încă de la început.

Colecția de Parfumuri

Algorithmic Perfumery oferă o colecție special selecționată de arome create de colaborarea dintre AI și mașină. Aceste arome din Colecție oferă o privire asupra diverselor lumi senzoriale explorate prin această abordare inovatoare a creării parfumurilor. Cu posibilități nesfârșite, noile combinații de acorduri sunt adăugate continuu la paleta noastră. Iată un rezumat al parfumurilor disponibile:

 1. Into the Woods (În Pădure): Evocă o nostalgie plăcută.
 2. Always Sunny (Tot Timpul Senin): Ideal pentru ocazii relaxate și sportive.
 3. Desert Rose (Trandafirul Deșertului): O abordare unică a aromelor florale.
 4. Floral Swirl (Dans Floral): Fascinant și captivant prin natura sa.
 5. Halo (Aură): Radiază grația mediteraneană.
 6. Bloom Rush (Explozie de Flori): Ideal pentru trecerea de la zi la noapte.
 7. Cashmere Tea (Ceai de Casmir): Companionul tău de zi cu zi.
 8. Electric Vanilla (Vanilie Electrică): O delicatesă pentru iubitorii de arome dulci.
 9. Fig Remix (Remix de Smochine): O abordare modernă a aromelor fructate.
 10. Musk Enigma (Misterul Moscului): Note înalte și profunde.
 11. **Purple Suede (Catifea Mov)**: Creat pentru a impresiona.
 12. Soft Puff (Apații Moi): Emite o aură blândă și moale.
 13. Veti Variation (Variație Veti): Atemporal și plăcut surprinzător.
 14. Wood Bling (Strălucirea Lemnului): Simplu seducător și atrăgător.
 15. Explorează această colecție diversă pentru a găsi aroma perfectă care să rezoneze cu preferințele și stilul tău unic.

RECENTE

AEE: Programe de eficiență energetică în sectorul rezidențial și cel public între Moldova și Italia

Directorul Agenției pentru Eficiență Energetică Ion Muntean, împreună cu alți colegi din cadrul AEE...

Ce înseamnă și pentru ce ne este necesar un sistem de management energetic în clădirile publice?

Este un sistem pentru monitorizarea și optimizarea consumului de energie, care ne va ajuta...

Comisia pentru Situații Excepționale a aprobat alocarea mijloace financiare pentru compensarea prețurilor la energie

Ministerul Muncii și Protecției Sociale va transfera în avans 200 de milioane de lei...

Din 2024 România va deveni producător și exportator de autobuze în Europa

BMC Truck&Bus, cu sediul în Ciorogârla, lângă București, va deschide, în prima jumătate a...

RENERGY NEWSLETTER

SIMILARE