Sunday, July 21, 2024
22.2 C
Chișinău
26.9 C
Bălţi
26.2 C
Cahul
25.8 C
Hînceşti
28.3 C
Ştefan Vodă
23.6 C
Edineţ
spot_imgspot_img

Pe 11 ianuarie Agenția Internațională pentru Energie va lansa raportul “Renewables 2023”. Vezi evenimentul LIVE

SURSĂiea
spot_imgspot_img

Renewables 2023 este analiza primară a Agenției Internaționale pentru Energie privind acest sector, bazată pe politicile actuale și pe evoluția pieței. Prevede desfășurarea tehnologiilor în domeniul energiei electrice, al transporturilor și al energiei termice până în 2028, explorând în același timp principalele provocări ale industriei și identificând barierele care împiedică o creștere mai rapidă.

În cadrul conferinței COP28 privind schimbările climatice de la Dubai, peste 130 de guverne naționale, inclusiv Uniunea Europeană, au convenit să colaboreze pentru a tripla capacitatea instalată de energie regenerabilă la nivel mondial până la cel puțin 11 000 GW până în 2030. Renewables 2023 oferă o analiză detaliată la nivel de țară a progreselor înregistrate în vederea atingerii obiectivului global de triplare. Alături de raport, este disponibil și un tablou de bord online, care cartografiază toate datele relevante pentru a măsura implementarea energiei regenerabile până în 2028.

Pe lângă analiza detaliată a pieței și previziunile sale, Renewables 2023 examinează, de asemenea, evoluțiile cheie pentru acest sector, inclusiv tendințele politice care determină desfășurarea; producția de energie solară fotovoltaică; competitivitatea tehnologiilor regenerabile; stocarea energiei; capacitatea de energie regenerabilă pentru producția de hidrogen; perspectivele companiilor din domeniul energiei regenerabile; integrarea sistemelor și o secțiune specială privind previziunile privind biogazul și biometanul.

RECENTE

Angajări pentru juniori și experți în energie regenerabilă în proiecte finanțate de BERD

Ca răspuns la o solicitare din partea Guvernului Republicii Moldova, Banca Europeană pentru Reconstrucție...

Ministerul Energiei lansează consultări publice privind etichetarea pneurilor și proiectarea ecologică a produselor energetice

Ministerul Energiei anunță inițierea procesului de elaborare și consultare publică a două proiecte de...

Raportul ANRE 2023: Realizările și reformele din sectorul energetic

Astăzi, 17 iulie 2024, în cadrul Comisiei economie, buget și finanțe a Parlamentului Republicii...

Guvernul va discuta semnarea unui nou acord de împrumut pentru proiectul de eficiență energetică “STEEM”

Astăzi, la ora 10:00, în cadrul ședinței Guvernului, Ministrul Energiei, Victor Parlicov, va prezenta...

RENERGY NEWSLETTER

SIMILARE