Friday, March 1, 2024
5.5 C
Chișinău

Pe 11 ianuarie Agenția Internațională pentru Energie va lansa raportul “Renewables 2023”. Vezi evenimentul LIVE

SURSĂiea
spot_imgspot_img

Renewables 2023 este analiza primară a Agenției Internaționale pentru Energie privind acest sector, bazată pe politicile actuale și pe evoluția pieței. Prevede desfășurarea tehnologiilor în domeniul energiei electrice, al transporturilor și al energiei termice până în 2028, explorând în același timp principalele provocări ale industriei și identificând barierele care împiedică o creștere mai rapidă.

În cadrul conferinței COP28 privind schimbările climatice de la Dubai, peste 130 de guverne naționale, inclusiv Uniunea Europeană, au convenit să colaboreze pentru a tripla capacitatea instalată de energie regenerabilă la nivel mondial până la cel puțin 11 000 GW până în 2030. Renewables 2023 oferă o analiză detaliată la nivel de țară a progreselor înregistrate în vederea atingerii obiectivului global de triplare. Alături de raport, este disponibil și un tablou de bord online, care cartografiază toate datele relevante pentru a măsura implementarea energiei regenerabile până în 2028.

Pe lângă analiza detaliată a pieței și previziunile sale, Renewables 2023 examinează, de asemenea, evoluțiile cheie pentru acest sector, inclusiv tendințele politice care determină desfășurarea; producția de energie solară fotovoltaică; competitivitatea tehnologiilor regenerabile; stocarea energiei; capacitatea de energie regenerabilă pentru producția de hidrogen; perspectivele companiilor din domeniul energiei regenerabile; integrarea sistemelor și o secțiune specială privind previziunile privind biogazul și biometanul.

RECENTE

Reforma energetică și perspectivele coridorului sudic: discuții la reuniunea ministerială din Baku

Extinderea către noi piețe a Coridorului Sudic, care furnizează gaz natural în Europa din...

ANRE a aprobat cerințele pentru unitățile generatoare. Premier Energy Distribution a modificat tarifele pentru serviciile auxiliare

Astăzi, 1 martie 2024, în cadrul ședinței publice, Consiliul de Administrație al Agenției Naționale...

UN NOU PROIECT PILOT DE INCLUDERE A MATERIALELOR EDUCAȚIONALE PRIVIND ENERGIA ȘI MEDIUL ÎN ȘCOLILE DIN REPUBLICA MOLDOVA

Un proiect pilot de includere a unor materiale didactice specifice legate de energia și...

RENERGY NEWSLETTER

SIMILARE