Monday, December 4, 2023
-3.9 C
Chișinău
spot_img

UPDATE: ODA relansează Programul de Retehnologizare și Eficiență Energetică

spot_img

Lista actelor necesare pentru aplicarea la Program

Formular de aplicare, versiune PDF (document informativ)

APLICĂ AICI

Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului (ODA) aduce o veste importantă pentru comunitatea de afaceri: Programul de Retehnologizare și Eficiență Energetică destinat întreprinderilor mici și mijlocii (IMM-uri) va fi relansat începând cu data de 25 august.

Începând cu această dată, antreprenorii din întreaga țară vor putea accesa Formularul de aplicare al Programului și își pot exprima interesul de a participa la această inițiativă menită să sprijine modernizarea și eficientizarea activităților economice.

Programul de Retehnologizare și Eficiență Energetică vine cu resurse financiare suplimentare, ceea ce permite ODA să ofere suport crescut IMM-urilor în efortul lor de a-și îmbunătăți procesele tehnologice și de a adopta soluții energetice mai sustenabile. Această inițiativă vine în întâmpinarea nevoii de inovare a mediului de afaceri și a cerințelor tot mai stringente de eficiență energetică.

Formularul de aplicare va fi disponibil pe platforma oficială a Organizației pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului, iar antreprenorii vor avea posibilitatea de a-l completa și depune în perioada 25 august – 1 octombrie 2023. Echipa specializată din cadrul ODA se pune la dispoziția celor interesați, oferind asistență și clarificări în legătură cu procesul de aplicare.

Relansarea acestui program reprezintă un pas important către stimularea mediului de afaceri în direcția sustenabilității și a performanței crescute. ODA încurajează toți antreprenorii eligibili să profite de această oportunitate pentru a-și dezvolta afacerile într-un mod responsabil și eficient din punct de vedere energetic.

Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului (ODA) a lansat PE 9 August, 2022 Programul de retehnologizare și eficiență energetică a întreprinderilor mici și mijlocii /ÎMM/, care susține companiile să-și sporească competitivitatea și productivitatea pe piața națională și internațională.

În cadrul Programului, ÎMM-urile primesc ajutor nerambursabil din partea statului, în valoare de până la 2 milioane de lei, pentru tehnologizarea și retehnologizarea afacerilor, și până la 1,5 milioane de lei pentru achiziționarea echipamentelor care vor asigura reducerea consumului de energie electrică, cu cel puțin 15% față de consumul existent.

RECENTE

AEE: Programe de eficiență energetică în sectorul rezidențial și cel public între Moldova și Italia

Directorul Agenției pentru Eficiență Energetică Ion Muntean, împreună cu alți colegi din cadrul AEE...

Ce înseamnă și pentru ce ne este necesar un sistem de management energetic în clădirile publice?

Este un sistem pentru monitorizarea și optimizarea consumului de energie, care ne va ajuta...

Comisia pentru Situații Excepționale a aprobat alocarea mijloace financiare pentru compensarea prețurilor la energie

Ministerul Muncii și Protecției Sociale va transfera în avans 200 de milioane de lei...

Din 2024 România va deveni producător și exportator de autobuze în Europa

BMC Truck&Bus, cu sediul în Ciorogârla, lângă București, va deschide, în prima jumătate a...

RENERGY NEWSLETTER

SIMILARE