Wednesday, April 17, 2024
20 C
Chișinău
spot_img

UPDATE: ODA relansează Programul de Retehnologizare și Eficiență Energetică

spot_imgspot_img

Lista actelor necesare pentru aplicarea la Program

Formular de aplicare, versiune PDF (document informativ)

APLICĂ AICI

Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului (ODA) aduce o veste importantă pentru comunitatea de afaceri: Programul de Retehnologizare și Eficiență Energetică destinat întreprinderilor mici și mijlocii (IMM-uri) va fi relansat începând cu data de 25 august.

Începând cu această dată, antreprenorii din întreaga țară vor putea accesa Formularul de aplicare al Programului și își pot exprima interesul de a participa la această inițiativă menită să sprijine modernizarea și eficientizarea activităților economice.

Programul de Retehnologizare și Eficiență Energetică vine cu resurse financiare suplimentare, ceea ce permite ODA să ofere suport crescut IMM-urilor în efortul lor de a-și îmbunătăți procesele tehnologice și de a adopta soluții energetice mai sustenabile. Această inițiativă vine în întâmpinarea nevoii de inovare a mediului de afaceri și a cerințelor tot mai stringente de eficiență energetică.

Formularul de aplicare va fi disponibil pe platforma oficială a Organizației pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului, iar antreprenorii vor avea posibilitatea de a-l completa și depune în perioada 25 august – 1 octombrie 2023. Echipa specializată din cadrul ODA se pune la dispoziția celor interesați, oferind asistență și clarificări în legătură cu procesul de aplicare.

Relansarea acestui program reprezintă un pas important către stimularea mediului de afaceri în direcția sustenabilității și a performanței crescute. ODA încurajează toți antreprenorii eligibili să profite de această oportunitate pentru a-și dezvolta afacerile într-un mod responsabil și eficient din punct de vedere energetic.

Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului (ODA) a lansat PE 9 August, 2022 Programul de retehnologizare și eficiență energetică a întreprinderilor mici și mijlocii /ÎMM/, care susține companiile să-și sporească competitivitatea și productivitatea pe piața națională și internațională.

În cadrul Programului, ÎMM-urile primesc ajutor nerambursabil din partea statului, în valoare de până la 2 milioane de lei, pentru tehnologizarea și retehnologizarea afacerilor, și până la 1,5 milioane de lei pentru achiziționarea echipamentelor care vor asigura reducerea consumului de energie electrică, cu cel puțin 15% față de consumul existent.

RECENTE

Cel mai mare parc fotovoltaic din Europa a fost pus în funcțiune în Germania

Compania Hansainvest Real Assets și dezvoltatorul Move On Energy au inaugurat un parc fotovoltaic...

Proiectul de lege privind acțiunile climatice a fost adoptat de Parlament în lectura a doua

Noua lege va stabili cadrul normativ în domeniul acțiunilor climatice orientate spre atingerea obiectivului...

Moldova a prezentat trei proiecte de interconexiune energetică cu Ucraina și România la Summitul Inițiativei celor trei mări

Secretarul de Stat al Ministerului Energiei, Cristina Pereteatcu, participă la Vilnius, capitala Lituaniei, la...

Transelectrica a scos la licitație construcția liniei de 400 kV Suceava-Bălți, de interconexiune cu Republica Moldova

Transelectrica a scos la licitație contractul de proiectare și execuție a liniei de 400...

RENERGY NEWSLETTER

SIMILARE