Tuesday, May 28, 2024
18.2 C
Chișinău
spot_imgspot_img

Prețul panourilor fotovoltaice chineze rămân constante într-o piață liniștită

spot_imgspot_img

În ultima actualizare săptămânală, compania Dow Jones, OPIS, aduce în atenție tendințele cheie de preț din industria fotovoltaică globală. Potrivit evaluărilor OPIS, markerul chinezesc al modulelor (CMM) și prețurile modulelor TOPCon din China au rămas stabile la 0,115 USD/W și, respectiv, 0,105 USD/W pentru modulele mono PERC.

Cu toate acestea, piața chineză nu și-a revenit complet, iar tranzacțiile au rămas moderate după sărbătorile de Ziua Muncii, cu cumpărători în principal în căutare de oferte avantajoase. Cererea a rămas slabă, iar prețurile în amonte se așteaptă să scadă în zilele următoare, influențând prețurile modulelor, care s-ar putea să continue să scadă, spun sursele de pe piață.

În ciuda acestor perspective, există și voci care avertizează că prețurile modulelor au atins deja un minim, sub costul de producție, sugerând că nu mai există spațiu pentru noi scăderi. Se anticipă că prețurile modulelor mono PERC vor rămâne stabile sau chiar să crească, având în vedere o ofertă mai restrânsă și o creștere a cererii pentru modulele TOPCon.

În încercarea de a gestiona scăderea prețurilor, producătorii de module ar putea reduce ratele de producție în luna mai, în timp ce industria globală de fabricare a celulelor și modulelor solare funcționează la aproximativ 50% din capacitatea sa. În Asia de Sud-Est, incertitudinea legată de taxele antidumping și compensatorii limitează activitatea comercială, iar cumpărătorii adoptă o abordare prudentă în așteptarea evoluției politicii.

În timp ce unii se așteaptă la creșteri ale prețurilor în anticiparea taxelor potențiale, nivelul ridicat al stocurilor din Statele Unite împiedică semnarea de noi contracte. Astfel, industria fotovoltaică globală rămâne sub influența unei complexe interplay între cerere, ofertă și politici comerciale.

RECENTE

Conferință națională la Chișinău: potențialul comunităților energetice în Moldova și recomandări pentru politici publice

Pe 27 mai 2024, la Chișinău, a avut loc o conferință națională organizată de...

Ministerul Energiei analizează opțiuni de finanțare pentru modernizarea energetică a blocurilor multietajate

Ministerul Energiei și USAID, prin intermediul Proiectului MESA, au organizat un atelier pentru identificarea...

Ministerul Energiei propune majorarea stocurilor de securitate de gaze naturale la 47,1 milioane m³ începând cu 1 octombrie 2024

În cadrul ședinței Guvernului care va avea loc pe 29 mai, ministrul Energiei, Victor...

Proiect de dispoziție pentru instituirea comisiei de licitație privind statutul de producător eligibil mare

În ședința Guvernului Republicii Moldova programată pentru 29 mai 2024, la ora 10.00, ministrul...

RENERGY NEWSLETTER

SIMILARE