Tuesday, May 28, 2024
18.2 C
Chișinău
spot_imgspot_img

Prețurile celulelor solare se prăbușesc la cel mai scăzut nivel din toate timpurile

spot_imgspot_img

Într-o nouă actualizare săptămânală, OPIS, o companie Dow Jones, oferă o privire rapidă asupra principalelor tendințe de preț din industria fotovoltaică globală. Prețurile celulelor solare au atins un nou minim istoric în această săptămână, conform datelor OPIS, prețul celulelor Mono Perc M10 și G12 fiind evaluat la 0,0603 dolari/W și, respectiv, 0,0645 dolari/W FOB China, în scădere cu 0,0056 dolari/W și 0,0058 dolari/W față de săptămâna precedentă. Prețul celulelor M10 TOPCon a scăzut, de asemenea, cu 0,0031 dolari/W de la o săptămână la alta, ajungând la 0,0690 dolari/W.

Prețurile celulelor au scăzut pentru a patra săptămână consecutivă, potrivit datelor OPIS. Din cauza lipsei acute a cererii din aval, producătorii de celule au fost implicați într-un război al prețurilor; aceștia trebuie să concureze pentru a reduce prețurile pentru a încuraja cererea și a crește volumul vânzărilor, potrivit unui producător de celule.

Celula Mono Perc M10, produsul de bază al pieței, este evaluată în prezent la aproximativ 0,489 CNY (0,067 dolari)/W ExW în această săptămână pe piața internă chineză, potrivit studiului de piață OPIS. Acest preț este cu aproximativ 27% mai mic decât cel de aproximativ 0,67 CNY/W de la începutul celui de-al treilea trimestru.

O persoană din interiorul industriei de polisiliciu susține că, pe baza prețurilor actuale ale materialelor din amonte, costul în numerar pentru producătorii de celule de nivel 1 pentru producerea celulelor Mono Perc M10 este de aproximativ 0,48 CNY/W. În același timp, un furnizor de celule de nivel 2 a declarat că pierde bani din vânzările de celule Mono Perc M10 la un preț de 0,5 CNY/W, ceea ce sugerează că costurile lor de producție sunt mai mari. În plus, producătorii de celule se concentrează pe reducerea stocurilor prin diminuarea ratelor de operare, a aflat OPIS din studiul său de piață. Rata medie de operare a pieței pentru celule este în prezent între 70% și 80%, potrivit unei surse a vânzătorului.

Întrebat ce plan ar urma să adopte în continuare pentru a face față încetinirii actuale a vânzărilor, un alt producător de celule a răspuns că nu există nicio abordare eficientă în acest moment și că se anticipează că ratele de operare ale producătorilor de wafere și de celule vor continua să scadă în noiembrie.

RECENTE

Conferință națională la Chișinău: potențialul comunităților energetice în Moldova și recomandări pentru politici publice

Pe 27 mai 2024, la Chișinău, a avut loc o conferință națională organizată de...

Ministerul Energiei analizează opțiuni de finanțare pentru modernizarea energetică a blocurilor multietajate

Ministerul Energiei și USAID, prin intermediul Proiectului MESA, au organizat un atelier pentru identificarea...

Ministerul Energiei propune majorarea stocurilor de securitate de gaze naturale la 47,1 milioane m³ începând cu 1 octombrie 2024

În cadrul ședinței Guvernului care va avea loc pe 29 mai, ministrul Energiei, Victor...

Proiect de dispoziție pentru instituirea comisiei de licitație privind statutul de producător eligibil mare

În ședința Guvernului Republicii Moldova programată pentru 29 mai 2024, la ora 10.00, ministrul...

RENERGY NEWSLETTER

SIMILARE