Saturday, December 2, 2023
6.1 C
Chișinău
spot_img

Prețurile celulelor solare se prăbușesc la cel mai scăzut nivel din toate timpurile

spot_img

Într-o nouă actualizare săptămânală, OPIS, o companie Dow Jones, oferă o privire rapidă asupra principalelor tendințe de preț din industria fotovoltaică globală. Prețurile celulelor solare au atins un nou minim istoric în această săptămână, conform datelor OPIS, prețul celulelor Mono Perc M10 și G12 fiind evaluat la 0,0603 dolari/W și, respectiv, 0,0645 dolari/W FOB China, în scădere cu 0,0056 dolari/W și 0,0058 dolari/W față de săptămâna precedentă. Prețul celulelor M10 TOPCon a scăzut, de asemenea, cu 0,0031 dolari/W de la o săptămână la alta, ajungând la 0,0690 dolari/W.

Prețurile celulelor au scăzut pentru a patra săptămână consecutivă, potrivit datelor OPIS. Din cauza lipsei acute a cererii din aval, producătorii de celule au fost implicați într-un război al prețurilor; aceștia trebuie să concureze pentru a reduce prețurile pentru a încuraja cererea și a crește volumul vânzărilor, potrivit unui producător de celule.

Celula Mono Perc M10, produsul de bază al pieței, este evaluată în prezent la aproximativ 0,489 CNY (0,067 dolari)/W ExW în această săptămână pe piața internă chineză, potrivit studiului de piață OPIS. Acest preț este cu aproximativ 27% mai mic decât cel de aproximativ 0,67 CNY/W de la începutul celui de-al treilea trimestru.

O persoană din interiorul industriei de polisiliciu susține că, pe baza prețurilor actuale ale materialelor din amonte, costul în numerar pentru producătorii de celule de nivel 1 pentru producerea celulelor Mono Perc M10 este de aproximativ 0,48 CNY/W. În același timp, un furnizor de celule de nivel 2 a declarat că pierde bani din vânzările de celule Mono Perc M10 la un preț de 0,5 CNY/W, ceea ce sugerează că costurile lor de producție sunt mai mari. În plus, producătorii de celule se concentrează pe reducerea stocurilor prin diminuarea ratelor de operare, a aflat OPIS din studiul său de piață. Rata medie de operare a pieței pentru celule este în prezent între 70% și 80%, potrivit unei surse a vânzătorului.

Întrebat ce plan ar urma să adopte în continuare pentru a face față încetinirii actuale a vânzărilor, un alt producător de celule a răspuns că nu există nicio abordare eficientă în acest moment și că se anticipează că ratele de operare ale producătorilor de wafere și de celule vor continua să scadă în noiembrie.

RECENTE

Igor Condrea – Manager energetic în cadrul Secției cooperarea operatorilor de sistem Enerocom

Angajat al Energocom de un an de zile, în Direcția trading, unde a fost...

Voucherele “Rabla Electrocasnice” neutilizate, valabile și la sesiunea următoare

Ce se întâmplă cu voucherul „Rabla pentru electrocasnice”, dacă nu ați reușit să-l utilizați...

Energocom și DEPA semnează acord pentru extinderea furnizării de gaze, incluzând LNG

Directorul general interimar al SA Energocom, Victor Bînzari, și CEO DEPA Commercial, Konstantinos Xifaras,...

LG a lansat pompa de căldură rezidențială aer-apă cu propan

Pompa utilizează un agent frigorific de propan cu potențial redus de încălzire și are...

RENERGY NEWSLETTER

SIMILARE