Thursday, December 7, 2023
-1.2 C
Chișinău
spot_img

Secretariatul Energetic sprijină Planurile Naționale de Energie și Climă.

spot_img

Secretariatul Comunității Energetice are un rol crucial în ghidarea dezvoltării Planurilor Naționale de Energie și Climă (National Energy and Climate Plans – NECP) în statele membre. Secretariatul este implicat în diverse capacități:

  • Feedback Informal: Oferă comentarii informale asupra proiectelor preliminare sau capitolelor din NECP, contribuind la rafinarea acestora.
  • Colaborarea Experților în Modelare: Secretariatul promovează colaborarea între experții în modelare din Țările Contractante, asigurând o abordare analitică consistentă în fundamentarea NECP.
  • Evaluarea Schemelor NECP Preliminare: Secretariatul evaluează schemele NECP preliminare, putând emite recomandări specifice țărilor cu cel puțin șase luni înainte de termenul limită pentru transmiterea NECP finale.
  • Monitorizare și Evaluare: Urmărește ambițiile, respectarea țintelor, politici și măsuri din NECP în raport cu Obiectivele Comunității Energetice pentru 2030.
  • Raportarea Progresului: Pe baza rapoartelor integrate de progres, evaluează progresul la nivel național și emite recomandări în cazul identificării inconsistentei cu obiectivele UE sau progresului insuficient.

Prin aceste diverse roluri, Secretariatul Comunității Energetice urmărește armonizarea NECP, promovând o abordare unitară în îndeplinirea obiectivelor UE și a țintelor naționale pentru energie și climă.

Contact


Peter Pozsgai, Governance expert

Send Email

RECENTE

Perspectivele dezvoltării energiei geotermale în Republica Moldova

În cadrul activităților proiectului GCIP Moldova, a fost organizat evenimentul „Investor Connect 2023”: Studiu...

Optimizarea fluxului energetic în Uniunea Europeană: balanța, licitații și costuri în sistemul energetic integrat

Cum se restabilește frecvența într-o rețea electrică națională, conectată la sistemul energetic european?Cum se...

S-a lansat Renergia – prima aplicație din România ce eficientizează consumul de energie și reduce facturile

Energy Advisor, primul start-up afiliat Universității Tehnice din Cluj-Napoca, lansează Renergia, prima aplicație mobilă...

Ministrul Mediului a participat la ședința Grupului de lucru Operativ privind Acțiunea Verde

Ministrul Mediului, Iordanca-Rodica Iordanov a participat la ședința extinsă a Grupului de lucru Operativ...

RENERGY NEWSLETTER

SIMILARE