spot_imgspot_img
CHIȘINĂU TICKER
CHIȘINĂU 00 : 00 01/01/1970 Loading weather... Loading air quality...

Simtel vrea să investească în capacităţi de producţie a energiei de 500 MWp în următorii 5 ani și în 300 MWh de stocare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Simtel Team vrea să investească în capacităţi de producţie a energiei de 500 MWp în următorii 5 ani şi în capacităţi de stocare de 300 de MWh, a declarat, luni, Mihai Tudor, CEO Simtel Team, cu prilejul conferinţei de transfer a acţiunilor companiei pe piaţa Reglementată a Bursei de Valori Bucureşti, citat de Agerpres.

RENERGY

O să investim în capacităţi producţie de energie şi în capacităţi de stocare. În planul nostru avem peste 500 de MWp de capacităţi de producţie pe care le vom dezvolta în următoarea perioadă, în următorii 5 ani, peste 300 de MWh de capacităţi de stocare, dar în egală măsură o să diversificăm şi o să creştem ponderea veniturilor şi din celelalte componente şi alte linii de business ale grupului”, a spus Mihai Tudor.

Potrivit datelor prezentate, în perioada 2025 – 2030 cifra de afaceri a grupului ar urma să crească până la 250 de milioane de euro.

De asemenea, Mihai Tudor a afirmat că se doreşte extinderea la nivel internaţional a companiei. Simtel are o filială în Republica Moldova, iar în perioada următoare se doreşte deschiderea unui sediu în Germania. Expansiunea internaţională urmează să se realizeze cu toate liniile de business.

Simtel Team, grup de tehnologie şi inginerie lider naţional în domeniul energiei regenerabile, a debutat luni, 12 august, pe Piaţa Reglementată a Bursei de Valori Bucureşti sub simbolul bursier SMTL, ca urmare a transferului de pe piaţa AeRO, conform unui comunicat al Bursei. Simtel Team este prezentă pe piaţa de capital din iulie 2021, iar la momentul transferului avea o capitalizare de 430,6 milioane lei. Pe durata prezenţei pe piaţa AeRO capitalizarea de piaţă a companiei a crescut de mai bine de trei ori.

RENERGY

Prin fiecare companie care alege să vină la Bursa de Valori Bucureşti, pe AeRO sau pe segmentul principal, piaţa de capital creşte şi devine mai robustă. Mai mult, fiecare companie listată pe piaţa AeRO care face pasul spre Piaţa Reglementată demonstrează faptul că Segmentul Multilateral de Tranzacţionare îşi îndeplineşte scopul, acela de a fi o anticameră potrivită companiilor antreprenoriale româneşti pentru a-şi dezvolta şi transforma businessul şi pentru a se obişnui, în acelaşi timp, cu statutul de companie listată. Acţiunile Simtel Team au avut o evoluţie foarte bună pe piaţa AeRO şi sperăm să continue în acelaşi ritm şi pe Piaţa Reglementată”, a declarat Adrian Tănase, CEO Bursa de Valori Bucureşti.

Iulian Nedea, Sergiu Bazarciuc şi Radu Vilău, co-fondatori Simtel Team. au subliniat că pe parcursul celor trei ani de la listarea pe piaţa AeRO, Simtel a evoluat semnificativ, consolidându-se ca un lider în furnizarea de soluţii tehnologice sustenabile şi eficiente. În acest timp, a fost dezvoltat un grup de companii care formează un ecosistem integrat, capabil să răspundă tuturor nevoilor companiilor care îşi propun să optimizeze resursele şi să crească eficienţa energetică.

Aceştia au menţionat că, în prezent, compania se concentrează pe mai multe domenii esenţiale: construcţia şi operarea centralelor fotovoltaice, telecomunicaţiile, sistemele de stocare a energiei, precum şi dezvoltarea de platforme software şi roboţi autonomi.

Acţiunile Simtel Team s-au situat pe primul loc în termeni de lichiditate, în piaţa AeRO, în ultimele 12 luni, cu tranzacţii în valoare cumulată de 92 milioane lei. De asemenea, în cei trei ani de prezenţă pe piaţa AeRO investitorii au realizat peste 47.000 de tranzacţii cu 4,2 milioane de acţiuni SMTL, în valoare totală de 157,2 milioane de lei.

Transferul pe Piaţa Reglementată a Bursei de Valori Bucureşti marchează un moment definitoriu pentru echipa noastră, reprezentând rezultatul eforturilor susţinute şi al angajamentului nostru faţă de excelenţă, inovaţie şi sustenabilitate. Odată cu acest transfer, obiectivul nostru este acela de consolidare a poziţiei de lider naţional pe care o avem în domeniul energiei regenerabile si de extindere si diversificare a portofoliului de servicii si produse pe care le oferim clienţilor noştri. În acest scop, ne propunem accesarea de resurse suplimentare de finanţare, atragerea de noi investitori, în special instituţionali locali şi globali, precum şi instituţii financiare internaţionale şi dezvoltarea de parteneriate strategice. Suntem recunoscători tuturor celor care au crezut şi continuă să aibă încredere în viziunea noastră. Privim cu optimism către viitor, prin continuarea sprijinirii companiilor în adoptarea de soluţii sustenabile, contribuind astfel la un viitor verde şi prosper pentru comunităţi”, a afirmat Mihai Tudor, CEO Simtel Team.

Transferul acţiunilor Simtel Team pe Piaţa Reglementată a fost realizat cu sprijinul BT Capital Partners în rolul de intermediar şi Cornerstone Communications, în calitate de consultant în piaţa de capital. Filip & Company a acţionat în calitate de consilier juridic.

Simtel Team este a şasea companie listată la Bursa de Valori Bucureşti care trece de pe piaţa AeRO pe Piaţa Reglementată, după Roca Industry (ROC1) în martie 2024, AROBS Transilvania Software (AROBS) în luna septembrie 2023, Safetech Innovations (SAFE) în februarie 2023, Chimcomplex Borzeşti (CRC) în ianuarie 2022 şi Bittnet Systems (BNET) în iunie 2020.

În ultimii patru ani, Simtel Team a proiectat şi pus în funcţiune centrale electrice fotovoltaice pentru clienţi din diverse industrii, în ţări precum Austria, Germania, Marea Britanie, Suedia, Finlanda, Ungaria, Chile, Ucraina, Republica Moldova şi Bulgaria. Parcurile fotovoltaice pentru care Simtel furnizează servicii de operare, mentenanţă şi service însumează peste 300 MWp instalaţi şi produc anual 366.000 de MWh, corespondentul consumului a 109.000 de locuinţe într-un an.

Simtel Team a înregistrat în 2023, la nivel consolidat, o cifră de afaceri de 297,8 milioane de lei, +118% faţă de 2022, şi un profit net de 27,1 milioane de lei, +205% faţă de 2022. În primul trimestru din acest an, Simtel Team a raportat la nivel consolidat venituri operaţionale de 45,9 milioane lei, în scădere cu 30% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. şi un profit net de 5 milioane de lei, + 199% faţă de T1 2023. În 2024, Simtel vizează venituri operaţionale de 394,3 milioane de lei, EBITDA de 49,2 milioane de lei şi un profit net de 35,1 milioane de lei.

RECENTE

METRIX AmCham 2025: energie 4,46 și economie verde 5,44 – radiografia vulnerabilităților energetice și a potențialului de tranziție sustenabilă în Moldova

AmCham Moldova a publicat recent rezultatele indicatorului METRIX, instrumentul care măsoară percepţia comunităţii de...

De la gratis la 30.000 de lei: Guvernul impune tarife pentru autorizația integrată de mediu

Guvernul va examina săptămâna viitoare proiectul prin care se instituie Metodologia de calculare a...

Guvernul recalibrează legislația de audit și sprijin energetic: cadrul revizuit care protejează consumatorul vulnerabil

Săptămâna viitoare, la ședința de Guvern, ministrul energiei intenționează să prezinte un proiect de...

Simtel contractează 28 mil. EUR de la pentru finalizarea parcului fotovoltaic de 52 MWp din Giurgiu

Simtel Team (BVB: SMTL), grup românesc de inginerie și tehnologie listat pe Piața Principală a...

SIMILARE

METRIX AmCham 2025: energie 4,46 și economie verde 5,44 – radiografia vulnerabilităților energetice și a potențialului de tranziție sustenabilă în Moldova

AmCham Moldova a publicat recent rezultatele indicatorului METRIX, instrumentul care măsoară percepţia comunităţii de...

De la gratis la 30.000 de lei: Guvernul impune tarife pentru autorizația integrată de mediu

Guvernul va examina săptămâna viitoare proiectul prin care se instituie Metodologia de calculare a...

Guvernul recalibrează legislația de audit și sprijin energetic: cadrul revizuit care protejează consumatorul vulnerabil

Săptămâna viitoare, la ședința de Guvern, ministrul energiei intenționează să prezinte un proiect de...

Simtel contractează 28 mil. EUR de la pentru finalizarea parcului fotovoltaic de 52 MWp din Giurgiu

Simtel Team (BVB: SMTL), grup românesc de inginerie și tehnologie listat pe Piața Principală a...

Guvernul pornește inventarierea națională a rețelelor de gaze: conductele fără proprietar vor fi preluate în patrimoniul public

Ministerul Energiei a lansat consultarea publică, deschisă între 18 și 28 aprilie 2025, pentru proiectul Hotărârii Guvernului care instituie procedura...

Un nou instrument interactiv oferă date în timp real despre stocarea energiei verzi în Europa

Pe 20 martie 2025, Centrul Comun de Cercetare (JRC) al Comisiei Europene a lansat...

Primarii din Moldova vor soluții pentru climă și energie verde

Peste 70 de semnatari activi ai Convenției Primarilor pentru Energie și Climă s-au reunit...

ANRE anunță poziții vacante în trei regiuni din țară

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a lansat un nou apel de angajare,...

Guvernul a aprobat planul pentru noile licitații destinate producătorilor eligibili mari din surse regenerabile cu stocare

Cabinetul de miniștri a aprobat Proiectul dispoziției privind aprobarea Planului de acțiuni pentru organizarea...