Thursday, December 7, 2023
-1.2 C
Chișinău
spot_img

VEZI PRIMELE REALIZĂRI DIN PROGRAMUL “CASA VERDE”

spot_img

Datorită susținerii din partea Uniunii Europene și PNUD, Maria Nistor și Maria Grosu, responsabile de case de copii de tip familial, au primit o oportunitate de a-și transforma locuințele în exemple de eficiență energetică. Prin intermediul programului „Casa verde”, familiile lor au fost echipate cu panouri fotovoltaice, ceea ce nu doar le va reduce facturile, ci va și contribui la protejarea mediului înconjurător prin scăderea emisiilor de gaze cu efect de seră.

Un total de 250 de case de copii de tip familial vor profita de avantajele instalării panourilor fotovoltaice și a centralelor termice pe biomasă, alături de măsuri de eficiență energetică. Programul „Casa verde” urmează să fie preluat de Agenția pentru Eficiență Energetică și extins la nivel național.

Bugetul programului „Abordarea impactului crizei energetice în R. Moldova”, implementat de PNUD și finanțat de Uniunea Europeană, a fost suplimentat cu trei milioane de euro. Această infuzie de fonduri permite dezvoltarea programelor „Rabla electrocasnice” și „Casa verde”, beneficiind gospodăriile vulnerabile. Până la 50.000 de gospodării pot acum beneficia de programul „Rabla electrocasnice”, în timp ce „Casa verde” va sprijini până la 250 de gospodării în adoptarea măsurilor de eficiență energetică și a surselor regenerabile.

RECENTE

Edineț – noul Smart City al Moldovei

Servicii publice modernizate, digitalizate și bazate pe tehnologii prietenoase cu mediul au fost inaugurate...

Perspectivele dezvoltării energiei geotermale în Republica Moldova

În cadrul activităților proiectului GCIP Moldova, a fost organizat evenimentul „Investor Connect 2023”: Studiu...

Optimizarea fluxului energetic în Uniunea Europeană: balanța, licitații și costuri în sistemul energetic integrat

Cum se restabilește frecvența într-o rețea electrică națională, conectată la sistemul energetic european?Cum se...

S-a lansat Renergia – prima aplicație din România ce eficientizează consumul de energie și reduce facturile

Energy Advisor, primul start-up afiliat Universității Tehnice din Cluj-Napoca, lansează Renergia, prima aplicație mobilă...

RENERGY NEWSLETTER

SIMILARE