Wednesday, April 17, 2024
15.5 C
Chișinău
spot_img

VEZI PRIMELE REALIZĂRI DIN PROGRAMUL “CASA VERDE”

spot_imgspot_img

Datorită susținerii din partea Uniunii Europene și PNUD, Maria Nistor și Maria Grosu, responsabile de case de copii de tip familial, au primit o oportunitate de a-și transforma locuințele în exemple de eficiență energetică. Prin intermediul programului „Casa verde”, familiile lor au fost echipate cu panouri fotovoltaice, ceea ce nu doar le va reduce facturile, ci va și contribui la protejarea mediului înconjurător prin scăderea emisiilor de gaze cu efect de seră.

Un total de 250 de case de copii de tip familial vor profita de avantajele instalării panourilor fotovoltaice și a centralelor termice pe biomasă, alături de măsuri de eficiență energetică. Programul „Casa verde” urmează să fie preluat de Agenția pentru Eficiență Energetică și extins la nivel național.

Bugetul programului „Abordarea impactului crizei energetice în R. Moldova”, implementat de PNUD și finanțat de Uniunea Europeană, a fost suplimentat cu trei milioane de euro. Această infuzie de fonduri permite dezvoltarea programelor „Rabla electrocasnice” și „Casa verde”, beneficiind gospodăriile vulnerabile. Până la 50.000 de gospodării pot acum beneficia de programul „Rabla electrocasnice”, în timp ce „Casa verde” va sprijini până la 250 de gospodării în adoptarea măsurilor de eficiență energetică și a surselor regenerabile.

RECENTE

Cel mai mare parc fotovoltaic din Europa a fost pus în funcțiune în Germania

Compania Hansainvest Real Assets și dezvoltatorul Move On Energy au inaugurat un parc fotovoltaic...

Proiectul de lege privind acțiunile climatice a fost adoptat de Parlament în lectura a doua

Noua lege va stabili cadrul normativ în domeniul acțiunilor climatice orientate spre atingerea obiectivului...

Moldova a prezentat trei proiecte de interconexiune energetică cu Ucraina și România la Summitul Inițiativei celor trei mări

Secretarul de Stat al Ministerului Energiei, Cristina Pereteatcu, participă la Vilnius, capitala Lituaniei, la...

Transelectrica a scos la licitație construcția liniei de 400 kV Suceava-Bălți, de interconexiune cu Republica Moldova

Transelectrica a scos la licitație contractul de proiectare și execuție a liniei de 400...

RENERGY NEWSLETTER

SIMILARE