Tuesday, May 28, 2024
14.4 C
Chișinău
spot_imgspot_img

Victor Parlicov la Congresul Mondial al Energiei: dezbateri și dialog cheie în contextul crizelor globale

spot_imgspot_img

Ministrul Energiei, Victor Parlicov, participă la cel de-al 26-lea Congres Mondial al Energiei (World Energy Congress), care se desfășoară în perioada 22-25 aprilie, la Rotterdam, Țările de Jos. Congresul este unul dintre cele mai importante evenimente din domeniul energiei, care în acest an a adunat peste 250 de speakeri și circa 7000 de reprezentanți ai comunității energetice din 150 de țări.

În cele patru zile, participanții vor putea dezbate cele mai importate subiecte din domeniu, cu impact sporit pentru ecosistemului energetic. De asemenea, Congresul Mondial al Energiei din acest an prevede mai multe platforme de dialog și networking, la care vor participa reprezentanți ai Guvernelor, organizațiilor mondiale și companiilor energetice cu renume.

În cadrul reuniunii de la Rotterdam, ministrul Energiei va purta mai multe discuții la nivel înalt. Victor Parlicov va avea o întâlnire cu Directoarea pentru cooperare internațională a Agenției Germane pentru Energie (DENA), Nargis Wieck, şi va participa la masa rotundă ministerială, organizată în cadrul Congresului.

În marja Congresului de la Rotterdam, ministrul Energiei, a avut ocazia să discute cu reprezentanții businessului olandez, dar și cu membrii institutului de cercetări Clingendael Institute, specializat pe relații externe și diplomatice.

Congresul Mondial al Energiei din acest an se va focusa pe mai multe tematici, inclusiv vor fi discutate noile hărți energetice, în condițiile crizelor globale, rolul noilor combustibili și noilor provocări de stocare a energiei, inclusiv rolul hidrogenului și combustibililor pe bază de biomasă, electricității generate în spațiu și gigabateriilor. O atenție deosebită va fi acordată subiectului implicării oamenilor și comunităților în realizarea tranziției energetice globale, dar și trilemei energetice, care se referă la trei obiective principale: securitatea energetică, accesibilitate și sustenabilitate.

RECENTE

Conferință națională la Chișinău: potențialul comunităților energetice în Moldova și recomandări pentru politici publice

Pe 27 mai 2024, la Chișinău, a avut loc o conferință națională organizată de...

Ministerul Energiei analizează opțiuni de finanțare pentru modernizarea energetică a blocurilor multietajate

Ministerul Energiei și USAID, prin intermediul Proiectului MESA, au organizat un atelier pentru identificarea...

Ministerul Energiei propune majorarea stocurilor de securitate de gaze naturale la 47,1 milioane m³ începând cu 1 octombrie 2024

În cadrul ședinței Guvernului care va avea loc pe 29 mai, ministrul Energiei, Victor...

Proiect de dispoziție pentru instituirea comisiei de licitație privind statutul de producător eligibil mare

În ședința Guvernului Republicii Moldova programată pentru 29 mai 2024, la ora 10.00, ministrul...

RENERGY NEWSLETTER

SIMILARE