Saturday, December 2, 2023
6.1 C
Chișinău
spot_img

Certificate de competență pentru Instalatorii de Sisteme Fotovoltaice din Moldova

spot_img

Industria energetică din Republica Moldova a înregistrat un pas important către profesionalizare și eficiență, odată cu recenta certificare a mai multor instalatori de sisteme fotovoltaice solare. Aceștia au trecut cu succes prin examenele de competență profesională, oferind astfel oamenilor încredere în calitatea lucrărilor din domeniul energiei solare.

Centrul de Excelență în Energetică și Electronică (CEEE) a fost gazda acestor examene, judecând performanța candidaților în cadrul unor sarcini practice riguroase. Comisia de evaluare, alcătuită din experți renumiți în domeniul energetic, a urmărit cu atenție fiecare etapă a procesului de instalare a sistemelor fotovoltaice solare. Acest examen nu doar atestă cunoștințele teoretice ale candidaților, ci demonstrează și abilitățile lor practice în implementarea tehnică a sistemelor fotovoltaice.

Odată cu inaugurarea laboratorului de instruire practică pentru meseria „Instalator pentru Sisteme Fotovoltaice Solare” pe 14 octombrie 2022, CEEE a creat un mediu propice pentru dezvoltarea continuă a abilităților în acest domeniu. Acest laborator nu doar că servește ca spațiu de instruire, dar și ca platformă de schimb de cunoștințe și experiențe între profesioniști consacrați și viitorii instalatori. Prin intermediul acestui laborator, participanții pot acumula nu doar teorie, ci și experiență practică valoroasă.

Importanța certificatelor de competență profesională în industria sistemelor fotovoltaice solare nu poate fi subestimată. Aceste certificate nu doar validează cunoștințele și abilitățile profesionale ale posesorilor, ci cresc și nivelul general de încredere în sectorul energetic. Cu un număr tot mai mare de locuințe, afaceri și instituții care aleg să treacă la surse de energie regenerabilă, având instalatori certificați înseamnă garanția unei instalări corecte și eficiente a sistemelor fotovoltaice.

Certificările de competență profesională obținute de instalatorii de sisteme fotovoltaice solare din Republica Moldova reprezintă un pas semnificativ către dezvoltarea și consolidarea industriei energetice durabile în țară. Acești profesioniști nu doar contribuie la expansiunea utilizării energiei solare, ci și asigură că aceasta se realizează în mod corespunzător și eficient, aducând beneficii atât mediului înconjurător, cât și economiei naționale.

RECENTE

Igor Condrea – Manager energetic în cadrul Secției cooperarea operatorilor de sistem Enerocom

Angajat al Energocom de un an de zile, în Direcția trading, unde a fost...

Voucherele “Rabla Electrocasnice” neutilizate, valabile și la sesiunea următoare

Ce se întâmplă cu voucherul „Rabla pentru electrocasnice”, dacă nu ați reușit să-l utilizați...

Energocom și DEPA semnează acord pentru extinderea furnizării de gaze, incluzând LNG

Directorul general interimar al SA Energocom, Victor Bînzari, și CEO DEPA Commercial, Konstantinos Xifaras,...

LG a lansat pompa de căldură rezidențială aer-apă cu propan

Pompa utilizează un agent frigorific de propan cu potențial redus de încălzire și are...

RENERGY NEWSLETTER

SIMILARE