Saturday, December 2, 2023
6.1 C
Chișinău
spot_img

CET Nord explorează integrarea surselor de energie regenerabilă

spot_img

Discuții semnificative au avut loc între ministrul energiei, Victor Parlicov, și directorul interimar al Centrală Electrică de Termoficare Nord din Bălți, Marian Brânză, privind planurile ambițioase de a integra surse de energie regenerabilă în cadrul centralei.

Centrala Electrică de Termoficare Nord din Bălți și-a conturat viziunea pentru viitor, luând în considerare posibilitatea de a adopta tehnologii verzi, cum ar fi panouri solare și acumulatori de energie termică. Aceste propuneri sunt în faza de analiză de fezabilitate, beneficiind de expertiza internațională, cu previziunea de a finaliza studiile până la sfârșitul anului în curs.

În cadrul discuțiilor, s-a abordat, de asemenea, gradul de pregătire al centralei pentru sezonul rece iminent, precum și modurile de a maximiza eficiența energetică a sistemului de încălzire al orașului.

Reprezentanții Ministerului și ai centralei subliniază că nu au ca scop obligarea cetățenilor să se reconecteze la încălzirea centralizată, ci doresc să convingă populația prin argumente economice că astfel de soluții sunt atât eficiente, cât și convenabile. Obiectivul este de a transforma Centrala Electrică de Termoficare Nord și alte facilități similare în entități mai eficiente din punct de vedere energetic, fără a compromite nivelul de confort al beneficiarilor.

RECENTE

Igor Condrea – Manager energetic în cadrul Secției cooperarea operatorilor de sistem Enerocom

Angajat al Energocom de un an de zile, în Direcția trading, unde a fost...

Voucherele “Rabla Electrocasnice” neutilizate, valabile și la sesiunea următoare

Ce se întâmplă cu voucherul „Rabla pentru electrocasnice”, dacă nu ați reușit să-l utilizați...

Energocom și DEPA semnează acord pentru extinderea furnizării de gaze, incluzând LNG

Directorul general interimar al SA Energocom, Victor Bînzari, și CEO DEPA Commercial, Konstantinos Xifaras,...

LG a lansat pompa de căldură rezidențială aer-apă cu propan

Pompa utilizează un agent frigorific de propan cu potențial redus de încălzire și are...

RENERGY NEWSLETTER

SIMILARE