Thursday, December 7, 2023
-1.2 C
Chișinău
spot_img

ULTIMELE AMENDAMENTE LA “LEGEA VERDE”

spot_img

Ministerul Energiei a finalizat cu succes a șasea și ultima rundă de consultări publice dedicate amendamentelor la Legea 10/2016 privind promovarea utilizării energiei din surse regenerabile. Aceste amendamente au fost elaborate cu sprijinul Secretariatului Comunității Energetice în cadrul proiectului EU4Energy, care are ca scop transpunerea Directivei 2018/2001 privind promovarea utilizării energiei din surse regenerabile.

În cadrul consultărilor, conducerea ministerului a prezentat noile propuneri ale proiectului de lege, acordând detalii importante referitoare la subiecte precum tranziția de la contorizarea netă la facturarea netă, planurile viitoare de licitații pentru capacități mari instalate, reglementările privind echipamentele de mână a doua și integrarea tehnologiilor noi.

Această inițiativă legislativă s-a bucurat de o implicare masivă din partea publicului și a stârnit dezbateri intense pe parcursul a peste patru luni. Participanții la consultări au recunoscut importanța sa în domeniul politicii publice. În procesul de elaborare a documentului, s-au luat în considerare aspecte cheie, cum ar fi raționamentele de piață, stabilitatea și fiabilitatea rețelei, precum și experiența altor țări europene, asigurând astfel aplicarea responsabilă a directivelelor UE.

Proiectul de lege este disponibil pentru consultare publică AICI

RECENTE

Optimizarea fluxului energetic în Uniunea Europeană: balanța, licitații și costuri în sistemul energetic integrat

Cum se restabilește frecvența într-o rețea electrică națională, conectată la sistemul energetic european?Cum se...

S-a lansat Renergia – prima aplicație din România ce eficientizează consumul de energie și reduce facturile

Energy Advisor, primul start-up afiliat Universității Tehnice din Cluj-Napoca, lansează Renergia, prima aplicație mobilă...

Ministrul Mediului a participat la ședința Grupului de lucru Operativ privind Acțiunea Verde

Ministrul Mediului, Iordanca-Rodica Iordanov a participat la ședința extinsă a Grupului de lucru Operativ...

Secretariatul Comunității Energetice: ultimul atelier de lucru în cadrul proiectului EU4Energy, avansarea viitorului energetic al Moldovei

Ultimul atelier de lucru al activității EU4Energy, "Asistență tehnică pentru transpunerea pachetului de energie...

RENERGY NEWSLETTER

SIMILARE