Tuesday, May 28, 2024
18.2 C
Chișinău
spot_imgspot_img

ULTIMELE AMENDAMENTE LA “LEGEA VERDE”

spot_imgspot_img

Ministerul Energiei a finalizat cu succes a șasea și ultima rundă de consultări publice dedicate amendamentelor la Legea 10/2016 privind promovarea utilizării energiei din surse regenerabile. Aceste amendamente au fost elaborate cu sprijinul Secretariatului Comunității Energetice în cadrul proiectului EU4Energy, care are ca scop transpunerea Directivei 2018/2001 privind promovarea utilizării energiei din surse regenerabile.

În cadrul consultărilor, conducerea ministerului a prezentat noile propuneri ale proiectului de lege, acordând detalii importante referitoare la subiecte precum tranziția de la contorizarea netă la facturarea netă, planurile viitoare de licitații pentru capacități mari instalate, reglementările privind echipamentele de mână a doua și integrarea tehnologiilor noi.

Această inițiativă legislativă s-a bucurat de o implicare masivă din partea publicului și a stârnit dezbateri intense pe parcursul a peste patru luni. Participanții la consultări au recunoscut importanța sa în domeniul politicii publice. În procesul de elaborare a documentului, s-au luat în considerare aspecte cheie, cum ar fi raționamentele de piață, stabilitatea și fiabilitatea rețelei, precum și experiența altor țări europene, asigurând astfel aplicarea responsabilă a directivelelor UE.

Proiectul de lege este disponibil pentru consultare publică AICI

RECENTE

Conferință națională la Chișinău: potențialul comunităților energetice în Moldova și recomandări pentru politici publice

Pe 27 mai 2024, la Chișinău, a avut loc o conferință națională organizată de...

Ministerul Energiei analizează opțiuni de finanțare pentru modernizarea energetică a blocurilor multietajate

Ministerul Energiei și USAID, prin intermediul Proiectului MESA, au organizat un atelier pentru identificarea...

Ministerul Energiei propune majorarea stocurilor de securitate de gaze naturale la 47,1 milioane m³ începând cu 1 octombrie 2024

În cadrul ședinței Guvernului care va avea loc pe 29 mai, ministrul Energiei, Victor...

Proiect de dispoziție pentru instituirea comisiei de licitație privind statutul de producător eligibil mare

În ședința Guvernului Republicii Moldova programată pentru 29 mai 2024, la ora 10.00, ministrul...

RENERGY NEWSLETTER

SIMILARE