Monday, December 4, 2023
-3.9 C
Chișinău
spot_img

DESCARCĂ APLICAȚIA European Air Quality Index

spot_img

Cum este nivelul de poluare a aerului acolo unde locuiești? Acum poți folosi Aplicația Indicelui European al Calității Aerului pe telefonul tău mobil în oricare dintre cele 24 de limbi oficiale ale Uniunii Europene. Actualizarea semnificativă, lansată astăzi de Agenția Europeană pentru Mediu, introduce și caracteristici noi, permițând utilizatorilor să compare mai bine nivelurile și tendințele datelor privind poluarea aerului din peste 3500 de stații de monitorizare din toată Europa.

Aplicația Indicelui European al Calității Aerului, lansată pentru prima dată în 2021, oferă acces instant la date actualizate privind monitorizarea calității aerului din stațiile de monitorizare situate în orașe și localități europene și include previziuni privind calitatea aerului și recomandări pentru sănătate. Aplicația, care este gratuită, le permite utilizatorilor să înțeleagă mai multe despre calitatea aerului acolo unde locuiesc, lucrează sau călătoresc. Utilizatorii pot obține informații despre calitatea aerului în țări, regiuni și orașe individuale.

Versiunea actualizată este disponibilă în 24 de limbi europene, facilitând accesul la informații fiabile și comparabile despre calitatea aerului pentru fiecare cetățean al UE.

Statisticile avansate privind calitatea aerului permit utilizatorilor să exploreze date din ultimele zile, săptămâni și ani, și oferă posibilitatea de a compara stațiile selectate și de a învăța când se așteaptă cea mai bună calitate a aerului.

Caracteristicile noi includ, de asemenea, posibilitatea de a crea profiluri personale de utilizator, un schemă pentru persoanele cu deficiențe de vedere la culori și un flux de știri din contul de Twitter al Agenției Europene pentru Mediu (EEA). Despre Indicele European al Calității Aerului

Indicele European al Calității Aerului se bazează pe informații orare din peste 3500 de stații de monitorizare a calității aerului din Europa. Indicele oferă utilizatorilor informații despre calitatea aerului în țări, regiuni și orașe individuale. Acesta este calculat utilizând o combinație de date actualizate raportate de țările membre EEA și date previzionale ale nivelului calității aerului furnizate de Serviciul de Monitorizare a Atmosferei Copernicus (CAMS).

Datele din aplicație sunt conectate la platformele de monitorizare a calității aerului ale EEA. Indicele European al Calității Aerului se bazează pe valori de concentrație pentru cinci poluanți cheie, inclusiv:

  • materie particulată (PM10);
  • materie particulată fină (PM2,5);
  • ozon (O3);
  • dioxid de azot (NO2);
  • dioxid de sulf (SO2).

VEZI ȘI VARIANTA DE BROWSER

RECENTE

AEE: Programe de eficiență energetică în sectorul rezidențial și cel public între Moldova și Italia

Directorul Agenției pentru Eficiență Energetică Ion Muntean, împreună cu alți colegi din cadrul AEE...

Ce înseamnă și pentru ce ne este necesar un sistem de management energetic în clădirile publice?

Este un sistem pentru monitorizarea și optimizarea consumului de energie, care ne va ajuta...

Comisia pentru Situații Excepționale a aprobat alocarea mijloace financiare pentru compensarea prețurilor la energie

Ministerul Muncii și Protecției Sociale va transfera în avans 200 de milioane de lei...

Din 2024 România va deveni producător și exportator de autobuze în Europa

BMC Truck&Bus, cu sediul în Ciorogârla, lângă București, va deschide, în prima jumătate a...

RENERGY NEWSLETTER

SIMILARE