Friday, March 1, 2024
10 C
Chișinău

Energocom încheie contracte de vânzare-cumpărare pentru livrarea energiei electrice în 2024

spot_imgspot_img

În conformitate cu prevederile Dispoziției Comisiei pentru Situaţii Excepţionale nr. 97 din 27 decembrie 2023, SA Energocom va continua să asigure securitatea energetică a Republicii Moldova.

SA Energocom a semnat contracte de vânzare – cumpărare a energiei electrice cu furnizorii serviciului universal, de ultimă opțiune și operatorii de sistem, care prevăd livrarea energiei electrice pentru perioada ianuarie-decembrie 2024. Energia electrică livrată de SA Energocom va fi achiziționată preponderent de la MGRES la prețul de 66 USD/MWh, de la CET-uri și SER, producători de energie de pe piaţa europeană și, la necesitate, pentru a acoperi deficitul de energie electrică, aceasta va fi procurată de pe bursa OPCOM.

Totodată, SA Energocom și SA”Moldovagaz” au semnat contractul de vânzare-cumpărare a gazelor naturale. Acesta prevede livrarea unui volum de gaze estimativ de 451 mil. m3 pentru perioada ianuarie – aprilie 2024, la prețul de 550 EUR/1000 m3, care ulterior ar putea fi micșorat.

SA Energocom rămâne garantul securității energetice a Republicii Moldova. Activitatea de succes a companiei pe plan internațional și experiența acumulată de aceasta garantează, în continuare, asigurarea fiabilă cu resurse energetice a consumatorilor din Republica Moldova.

RECENTE

Reforma energetică și perspectivele coridorului sudic: discuții la reuniunea ministerială din Baku

Extinderea către noi piețe a Coridorului Sudic, care furnizează gaz natural în Europa din...

ANRE a aprobat cerințele pentru unitățile generatoare. Premier Energy Distribution a modificat tarifele pentru serviciile auxiliare

Astăzi, 1 martie 2024, în cadrul ședinței publice, Consiliul de Administrație al Agenției Naționale...

UN NOU PROIECT PILOT DE INCLUDERE A MATERIALELOR EDUCAȚIONALE PRIVIND ENERGIA ȘI MEDIUL ÎN ȘCOLILE DIN REPUBLICA MOLDOVA

Un proiect pilot de includere a unor materiale didactice specifice legate de energia și...

RENERGY NEWSLETTER

SIMILARE