Monday, December 4, 2023
-3.9 C
Chișinău
spot_img

Europa Abordează Fortificarea Rezilienței Energetice: Republica Moldova în Centrul Atenției la Săptămâna Energiei Durabile

spot_img

Săptămâna Energiei Durabile, organizată de către Comisia Economică a ONU pentru Europa, UNECE, a adus în discuție importanța consolidării rezilienței energetice în fața provocărilor actuale. Un moment deosebit l-a reprezentat prezentarea situației din Republica Moldova, susținută de secretarul de stat din cadrul Ministerului Energiei, Carolina Novac, în cadrul acestui eveniment de prestigiu, care a atras atenția asupra complexității impactului conflictului din Ucraina asupra sistemului energetic al Republicii Moldova. Mai mult decât atât, secretarul de stat a adus în prim-plan acțiunile decisive întreprinse de Guvern pentru a minimiza aceste repercusiuni, cu un accent special pe promovarea energiilor regenerabile și eficiența energetică.

În contextul evenimentului, oficialul moldovean a avut o discuție semnificativă cu secretarul executiv adjunct al UNECE, Dmitri Mariyasin. Această întrevedere a avut în centru stadiul proiectelor desfășurate în Republica Moldova, subliniindu-se dorința fermă de a continua sprijinul pentru acest sector vital și de a exploata potențialul de integrare a energiei regenerabile în rețeaua electrică națională. O deschidere notabilă pentru colaborare și dezvoltare ulterioară în domeniul energetic a fost evidentă în cadrul acestei discuții constructive.

Săptămâna Energiei Durabile din Geneva reprezintă o platformă esențială pentru dialogul și schimbul de idei în domeniul energiei sustenabile, iar Republica Moldova se situează în centrul acestui efort pentru consolidarea rezilienței energetice, reprezentând un exemplu de acțiune hotărâtă într-un context regional și global dificil.

RECENTE

AEE: Programe de eficiență energetică în sectorul rezidențial și cel public între Moldova și Italia

Directorul Agenției pentru Eficiență Energetică Ion Muntean, împreună cu alți colegi din cadrul AEE...

Ce înseamnă și pentru ce ne este necesar un sistem de management energetic în clădirile publice?

Este un sistem pentru monitorizarea și optimizarea consumului de energie, care ne va ajuta...

Comisia pentru Situații Excepționale a aprobat alocarea mijloace financiare pentru compensarea prețurilor la energie

Ministerul Muncii și Protecției Sociale va transfera în avans 200 de milioane de lei...

Din 2024 România va deveni producător și exportator de autobuze în Europa

BMC Truck&Bus, cu sediul în Ciorogârla, lângă București, va deschide, în prima jumătate a...

RENERGY NEWSLETTER

SIMILARE