Tuesday, May 28, 2024
14.4 C
Chișinău
spot_imgspot_img

Lansarea Competiției GCIP Moldova, ediția 2024

spot_imgspot_img

Centrul Național pentru Energie Durabilă (CNED) și Organizația Națiunilor Unite pentru Dezvoltare Industrială (UNIDO) anunță lansarea Apelului ediției 2024 a Competiției GCIP Moldova, adresat antreprenorilor inovatori din domeniul tehnologiilor curate (cleantech).

Beneficiarii identificați în cadrul Apelului vor fi implicați în programul Acceleratorului GCIP Moldova. Acesta prevede susținerea, ghidarea și premierea antreprenorilor ce propun soluții inovative pentru provocările din următoarele domenii:

·        Eficiența energetică;

·        Energia regenerabilă;

·        Eficiența apei;

·        Clădiri verzi;

·        Transport verde.

Dacă ai o idee inovatoare pe care dorești să o dezvolți într-o afacere internațională, aplică până la data de 31 mai 2024, pentru a te alătura unei comunități de antreprenori vizionari. Totodată, vei avea acces la activități de mentorat, networking, training și oportunitatea de a obține un premiu de 10 000 USD.

Link pentru aplicare: https://gcip.tech/register/

Premierea celor mai bune idei pentru fiecare categorie va avea loc în cadrul Galei Moldova Eco Energetică, ediția 2024, câștigătorii fiind invitați ulterior să-și promoveze soluțiile în cadrul competiției globale GCIP, beneficiind astfel și de recunoaștere internațională.

Această activitate este susținută de UNIDO, prin intermediul proiectului ,,Clean Technology Innovation Programme for SMEs Start-ups in theRepublic of Moldova’’ (CGIP Moldova), implementat și co-finanțat de CNED.

GCIP (https://gcip.tech/) este un program global implementat de Organizația Națiunilor Unite pentru Dezvoltare Industrială, în parteneriat cu Facilitatea Globală de Mediu (GEF) și Fondul Verde pentru Climă (GCF). Programul promovează inovația în domeniul tehnologiilor curate și antreprenoriatul pe piețele emergente și economiile în curs de dezvoltare pentru a aborda provocările climatice și pentru a încuraja dezvoltarea durabilă a acestora.

RECENTE

Conferință națională la Chișinău: potențialul comunităților energetice în Moldova și recomandări pentru politici publice

Pe 27 mai 2024, la Chișinău, a avut loc o conferință națională organizată de...

Ministerul Energiei analizează opțiuni de finanțare pentru modernizarea energetică a blocurilor multietajate

Ministerul Energiei și USAID, prin intermediul Proiectului MESA, au organizat un atelier pentru identificarea...

Ministerul Energiei propune majorarea stocurilor de securitate de gaze naturale la 47,1 milioane m³ începând cu 1 octombrie 2024

În cadrul ședinței Guvernului care va avea loc pe 29 mai, ministrul Energiei, Victor...

Proiect de dispoziție pentru instituirea comisiei de licitație privind statutul de producător eligibil mare

În ședința Guvernului Republicii Moldova programată pentru 29 mai 2024, la ora 10.00, ministrul...

RENERGY NEWSLETTER

SIMILARE