Monday, December 4, 2023
-3.9 C
Chișinău
spot_img

Nicolae Soloviov a prezentat rezultatele preliminare ale competitiei GCIP Moldova 2023

spot_img

Nicolae Soloviov, coordonatorul național al proiectului “Clean Technology Innovation Programme for SMEs Start-ups in the Republic of Moldova”, a adus în atenție rezultatele preliminare ale competiției GCIP Moldova 2023 în cadrul emisiunii EcoMonitor de la Vocea Basarabiei.

Proiectul “Clean Technology Innovation Programme for SMEs and Start-ups in the Republic of Moldova” se concentrează pe sprijinirea sectorului energetic din Republica Moldova și are ca scop soluționarea problemei dependenței de importul de energie și impactul asupra economiei naționale.

Sectorul energetic al Moldovei a rămas vulnerabil din cauza dependenței de sursele de energie și de jucătorii ruși. Proiectul vizează diversificarea surselor de energie, promovarea eficienței energetice și tranziția către surse de energie regenerabilă pentru a îmbunătăți situația economică și reduce emisiile de gaze cu efect de seră.

Proiectul are două obiective principale: dezvoltarea durabilă a sectorului energetic și consolidarea reformei sectoriale prin atragerea investițiilor străine. Acesta primește sprijin financiar de la donatori internaționali și naționali și vizează organizarea evenimentului anual “Moldova Eco Energetică” pentru perioada 2021-2023.

Proiectul se concentrează pe eficiența energetică, energia regenerabilă și inovațiile în sectorul energetic din Republica Moldova, oferind sprijin atât IMM-urilor cât și start-up-urilor. De asemenea, are ca obiectiv dezvoltarea unui ecosistem local de inovare tehnologică și creșterea capacității instituționale naționale pentru a atrage investitori în proiectele de eficiență energetică și energie regenerabilă.

RECENTE

AEE: Programe de eficiență energetică în sectorul rezidențial și cel public între Moldova și Italia

Directorul Agenției pentru Eficiență Energetică Ion Muntean, împreună cu alți colegi din cadrul AEE...

Ce înseamnă și pentru ce ne este necesar un sistem de management energetic în clădirile publice?

Este un sistem pentru monitorizarea și optimizarea consumului de energie, care ne va ajuta...

Comisia pentru Situații Excepționale a aprobat alocarea mijloace financiare pentru compensarea prețurilor la energie

Ministerul Muncii și Protecției Sociale va transfera în avans 200 de milioane de lei...

Din 2024 România va deveni producător și exportator de autobuze în Europa

BMC Truck&Bus, cu sediul în Ciorogârla, lângă București, va deschide, în prima jumătate a...

RENERGY NEWSLETTER

SIMILARE