Friday, March 1, 2024
10 C
Chișinău

Observații ale Comisiei Europene privind criza din industria solară

spot_imgspot_img

În această seară, comisarul european pentru finanțe, Mairead McGuinness, a făcut o declarație în Parlamentul European cu privire la criza actuală a prețurilor cu care se confruntă industria solară europeană, scrie solarpowereurope.org

Walburga Hemetsberger, CEO SolarPower Europe (ea/el) a declarat:

“Angajamentul Comisiei Europene privind criza producției solare în Parlamentul European este un pas important. Noi continuăm să încurajăm și să contribuim la acest dialog la cel mai înalt nivel politic. Timpul se scurge pentru a salva producătorii europeni de energie solară fotovoltaică.

Deși recunoaștem comentariile comisarului cu privire la rolul Actului privind industria net-zero și al Strategiei solare a UE, precum și al altor instrumente existente, suntem obligați să subliniem că sunt necesare în continuare măsuri urgente pentru a sprijini producția de energie solară din UE.

Producătorii europeni de energie solară se află într-un peisaj diferit față de mai 2022, când a fost anunțată Strategia solară a UE. Producătorii dau faliment. Este nevoie în mod critic de mai mult sprijin și de un acces mai bun la sprijin.

Este liniștitor să auzim că Comisia va cântări cu atenție impactul oricăror măsuri potențiale de apărare comercială în raport cu obiectivele energetice și climatice ale Europei. Istoria a demonstrat că măsurile de apărare comercială nu au readus la viață producția de energie solară și au coincis cu scăderi profunde ale implementării energiei solare.

Modelarea noastră sugerează că așa-numitele măsuri de salvgardare privind energia solară ar putea duce la un declin de peste 30% al instalațiilor solare în acest an și la o reducere la jumătate în anii următori.

Sunt disponibile soluții mai durabile. În conformitate cu planurile sectoriale specifice, de mai multe miliarde de euro, pentru energia eoliană, cipuri și hidrogen, solicităm o Cartă solară a UE dedicată.

Ne aflăm într-un moment de răscruce pentru producția europeană de energie solară. Dacă Europa nu acționează acum, nu va mai exista nicio producție solară care să fie salvată. Nu putem lăsa obiectivele noastre în materie de climă și securitate energetică în mâinile altora.”

RECENTE

Reforma energetică și perspectivele coridorului sudic: discuții la reuniunea ministerială din Baku

Extinderea către noi piețe a Coridorului Sudic, care furnizează gaz natural în Europa din...

ANRE a aprobat cerințele pentru unitățile generatoare. Premier Energy Distribution a modificat tarifele pentru serviciile auxiliare

Astăzi, 1 martie 2024, în cadrul ședinței publice, Consiliul de Administrație al Agenției Naționale...

UN NOU PROIECT PILOT DE INCLUDERE A MATERIALELOR EDUCAȚIONALE PRIVIND ENERGIA ȘI MEDIUL ÎN ȘCOLILE DIN REPUBLICA MOLDOVA

Un proiect pilot de includere a unor materiale didactice specifice legate de energia și...

RENERGY NEWSLETTER

SIMILARE