Thursday, June 13, 2024
16.2 C
Chișinău
spot_imgspot_img

Observații ale Comisiei Europene privind criza din industria solară

spot_imgspot_img

În această seară, comisarul european pentru finanțe, Mairead McGuinness, a făcut o declarație în Parlamentul European cu privire la criza actuală a prețurilor cu care se confruntă industria solară europeană, scrie solarpowereurope.org

Walburga Hemetsberger, CEO SolarPower Europe (ea/el) a declarat:

“Angajamentul Comisiei Europene privind criza producției solare în Parlamentul European este un pas important. Noi continuăm să încurajăm și să contribuim la acest dialog la cel mai înalt nivel politic. Timpul se scurge pentru a salva producătorii europeni de energie solară fotovoltaică.

Deși recunoaștem comentariile comisarului cu privire la rolul Actului privind industria net-zero și al Strategiei solare a UE, precum și al altor instrumente existente, suntem obligați să subliniem că sunt necesare în continuare măsuri urgente pentru a sprijini producția de energie solară din UE.

Producătorii europeni de energie solară se află într-un peisaj diferit față de mai 2022, când a fost anunțată Strategia solară a UE. Producătorii dau faliment. Este nevoie în mod critic de mai mult sprijin și de un acces mai bun la sprijin.

Este liniștitor să auzim că Comisia va cântări cu atenție impactul oricăror măsuri potențiale de apărare comercială în raport cu obiectivele energetice și climatice ale Europei. Istoria a demonstrat că măsurile de apărare comercială nu au readus la viață producția de energie solară și au coincis cu scăderi profunde ale implementării energiei solare.

Modelarea noastră sugerează că așa-numitele măsuri de salvgardare privind energia solară ar putea duce la un declin de peste 30% al instalațiilor solare în acest an și la o reducere la jumătate în anii următori.

Sunt disponibile soluții mai durabile. În conformitate cu planurile sectoriale specifice, de mai multe miliarde de euro, pentru energia eoliană, cipuri și hidrogen, solicităm o Cartă solară a UE dedicată.

Ne aflăm într-un moment de răscruce pentru producția europeană de energie solară. Dacă Europa nu acționează acum, nu va mai exista nicio producție solară care să fie salvată. Nu putem lăsa obiectivele noastre în materie de climă și securitate energetică în mâinile altora.”

RECENTE

Guvernul aprobă înființarea Comisiei Naționale pentru Schimbările Climatice: Decizii obligatorii și măsuri integrate în dezvoltarea socio-economică

Guvernul a dat undă verde astăzi proiectului de hotărâre care stabilește organizarea și funcționarea...

Moldelectrica angajează un expert în managementul proiectelor/piața de electricitate

Ministerul Energiei din Moldova, în colaborare cu Moldelectrica, anunță deschiderea unei poziții pentru un...

Anunț de angajare: Ministerul Energiei și Centrul Național pentru Energie Durabilă caută doi experți care vor fi finanțați de BERD

În răspuns la solicitarea Guvernului Republicii Moldova, Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare a...

Are loc prima sesiune de lucru pentru construcția liniei electrice aeriene 400 kV Strășeni-Gutinaș

Astăzi, a avut loc prima sesiune de lucru privind construcția liniei electrice aeriene (LEA)...

RENERGY NEWSLETTER

SIMILARE