Monday, December 4, 2023
-3.4 C
Chișinău
spot_img

Prețul polisiliciului din China scade pentru prima dată în mai bine de trei luni

spot_img

Într-o actualizare săptămânală recentă, OPIS, o companie Dow Jones, a prezentat o sinteză a tendințelor de preț în industria fotovoltaică globală. Prețul de referință pentru polisiliciul din China, cunoscut sub numele de China Mono Grade, a înregistrat o scădere de 4,22%, ajungând la 79,5 CNY (11,07 dolari)/kg într-o perioadă de o săptămână. Aceasta a fost prima scădere notabilă în mai bine de trei luni și a fost cauzată de o cerere mai slabă în întregul lanț de aprovizionare cu energie solară, cu impact asupra producției de polisiliciu.

Prețurile interne ale polisiliciului s-au situat într-un interval cuprins între 75 și 83 CNY/kg. Cu toate că marii producători și-au menținut prețurile la limita superioară a acestui interval, producătorii de nivel 2 au redus prețurile la limita inferioară, influențând în scădere prețurile generale. Cererea scăzută de polisiliciu, din cauza ratelelor mai mici de instalare a energiei solare în trimestrul al patrulea al anului 2023, a dus la tranzacții reduse, iar producătorii de plachete au redus ratele de operare, în condițiile acumulării de stocuri de module și întârzierilor în instalarea instalațiilor solare în același trimestru. Cu anticiparea scăderii ulterioare a prețurilor polisiliciului, producătorii de wafere adoptă o abordare de așteptare în ceea ce privește achiziționarea materialului.

Stocurile ridicate atât de polisiliciu, cât și de wafere au exercitat presiune asupra prețurilor. Conform unui expert al pieței solare, stocurile de wafere din China se estimează la 20 GW, iar cele de polisiliciu se ridică la aproximativ 50.000 MT. Se prognozează că prețurile polisilicului din China vor continua să scadă în trimestrul al patrulea, pe măsură ce se adaugă mai multe capacități de producție de polisiliciu, contribuind la o supraofertă.

OPIS, o divizie a companiei Dow Jones, furnizează informații despre prețuri, știri, date și analize legate de produse precum benzina, motorina, carburantul pentru avioane, GPL/GNL, cărbune, metale, produse chimice și combustibili regenerabili, precum și produse de mediu. Compania a dobândit activele de date privind prețurile de la Singapore Solar Exchange în 2022 și în prezent publică raportul săptămânal OPIS APAC Solar.

RECENTE

AEE: Programe de eficiență energetică în sectorul rezidențial și cel public între Moldova și Italia

Directorul Agenției pentru Eficiență Energetică Ion Muntean, împreună cu alți colegi din cadrul AEE...

Ce înseamnă și pentru ce ne este necesar un sistem de management energetic în clădirile publice?

Este un sistem pentru monitorizarea și optimizarea consumului de energie, care ne va ajuta...

Comisia pentru Situații Excepționale a aprobat alocarea mijloace financiare pentru compensarea prețurilor la energie

Ministerul Muncii și Protecției Sociale va transfera în avans 200 de milioane de lei...

Din 2024 România va deveni producător și exportator de autobuze în Europa

BMC Truck&Bus, cu sediul în Ciorogârla, lângă București, va deschide, în prima jumătate a...

RENERGY NEWSLETTER

SIMILARE