Thursday, December 7, 2023
-1.2 C
Chișinău
spot_img

Primăria Chișinău lansează portalul smart.chisinau.md

spot_img

Primăria Chișinău a făcut un pas important în direcția transformării digitale, lansând astăzi în regim de testare portalul smart.chisinau.md. Această inițiativă face parte dintr-o strategie amplă de digitalizare aprobată pentru implementare.

În prezent, multe dintre procesele cheie ale primăriei sunt deja digitalizate, ceea ce aduce beneficii semnificative cetățenilor. Aceștia pot urmări online o serie de servicii importante, iar interacțiunea cu instituția devine mult mai eficientă.

Printre serviciile disponibile se numără ghișeul unic, coordonarea documentelor, gestionarea resurselor umane și financiare, monitorizarea mașinilor și a tehnicii în teren, accesul la arhiva primăriei, vizualizarea cadastrului bunurilor imobile, a construcțiilor și a segmentelor de străzi, monitorizarea infrastructurii de transport și a rețelelor, precum și înscrierea la grădiniță sau școală.

Este important de menționat că, din motive de securitate și protecția datelor cu caracter personal, anumite platforme nu pot fi accesate de publicul larg. Cu toate acestea, noul portal smart.chisinau.md oferă oportunități interesante pentru locuitorii capitalei și pentru cei interesați, punând la dispoziție numeroase servicii digitale.

În prezent, echipele de dezvoltare lucrează și la variantele în limba rusă și engleză ale site-ului, pentru a facilita accesul și interacțiunea cu platforma pentru un număr cât mai mare de utilizatori.

Această inițiativă reprezintă un pas semnificativ în direcția unei administrații publice mai eficiente și mai prietenoase, aducând Chișinăul în fruntea orașelor digitalizate. Cu toate acestea, eforturile continuă, iar primăria are în plan să dezvolte și mai multe soluții digitale pentru a îmbunătăți viața cetățenilor și pentru a rămâne la pas cu tendințele tehnologice moderne.

RECENTE

Optimizarea fluxului energetic în Uniunea Europeană: balanța, licitații și costuri în sistemul energetic integrat

Cum se restabilește frecvența într-o rețea electrică națională, conectată la sistemul energetic european?Cum se...

S-a lansat Renergia – prima aplicație din România ce eficientizează consumul de energie și reduce facturile

Energy Advisor, primul start-up afiliat Universității Tehnice din Cluj-Napoca, lansează Renergia, prima aplicație mobilă...

Ministrul Mediului a participat la ședința Grupului de lucru Operativ privind Acțiunea Verde

Ministrul Mediului, Iordanca-Rodica Iordanov a participat la ședința extinsă a Grupului de lucru Operativ...

Secretariatul Comunității Energetice: ultimul atelier de lucru în cadrul proiectului EU4Energy, avansarea viitorului energetic al Moldovei

Ultimul atelier de lucru al activității EU4Energy, "Asistență tehnică pentru transpunerea pachetului de energie...

RENERGY NEWSLETTER

SIMILARE