Thursday, December 7, 2023
-1.2 C
Chișinău
spot_img

Programul eco-voucher: ajutor energetic pentru familii defavorizate din Moldova

SURSĂecopresa
spot_img

Familiile defavorizate din punct de vedere energetic vor primi vouchere pentru a achiziționa sau înlocui electrocasnicele. Aceste vouchere sunt destinate familiilor cu venituri modeste, dar cu costuri ridicate pentru energie electrică. Programul “Eco-voucher” a fost creat pentru a ajuta oamenii să reducă facturile de energie înlocuind aparatele electrice mai puțin eficiente cu altele mai economice.

Beneficiarii vor fi identificați pe baza informațiilor despre venituri, cheltuieli cu energie, numărul de membri în familie și altele.

În loc să depună cereri, potențialii beneficiari vor fi identificați automat de către sistem, folosind criterii precum consumul de energie, numărul de copii în familie, localizarea geografică, și potențialul de criterii suplimentare, cum ar fi persoanele cu dizabilități sau familiile tinere cu copii.

Programul “Eco-voucher” este finanțat de PNUD Moldova și Uniunea Europeană și va fi gestionat de Agenția pentru Eficiență Energetică. Un sistem informațional va ajuta la identificarea și administrarea beneficiarilor, iar aceștia vor fi informați prin diverse mijloace, inclusiv platforma online, mesaje pe telefon, căsuța poștală și un centru informațional.

Anul curent, doar cei care s-au înregistrat anul precedent pe platforma compensații.gov.md vor putea beneficia de vouchere, deoarece datele lor sunt deja înregistrate. Cei care se înregistrează anul curent vor putea beneficia de eco-vouchere în anul următor. Implementarea proiectului va începe până la sfârșitul anului, cu finanțare guvernamentală în anul următor.

RECENTE

Edineț – noul Smart City al Moldovei

Servicii publice modernizate, digitalizate și bazate pe tehnologii prietenoase cu mediul au fost inaugurate...

Perspectivele dezvoltării energiei geotermale în Republica Moldova

În cadrul activităților proiectului GCIP Moldova, a fost organizat evenimentul „Investor Connect 2023”: Studiu...

Optimizarea fluxului energetic în Uniunea Europeană: balanța, licitații și costuri în sistemul energetic integrat

Cum se restabilește frecvența într-o rețea electrică națională, conectată la sistemul energetic european?Cum se...

S-a lansat Renergia – prima aplicație din România ce eficientizează consumul de energie și reduce facturile

Energy Advisor, primul start-up afiliat Universității Tehnice din Cluj-Napoca, lansează Renergia, prima aplicație mobilă...

RENERGY NEWSLETTER

SIMILARE