Tuesday, May 28, 2024
14.4 C
Chișinău
spot_imgspot_img

Programul eco-voucher: ajutor energetic pentru familii defavorizate din Moldova

SURSĂecopresa
spot_imgspot_img

Familiile defavorizate din punct de vedere energetic vor primi vouchere pentru a achiziționa sau înlocui electrocasnicele. Aceste vouchere sunt destinate familiilor cu venituri modeste, dar cu costuri ridicate pentru energie electrică. Programul “Eco-voucher” a fost creat pentru a ajuta oamenii să reducă facturile de energie înlocuind aparatele electrice mai puțin eficiente cu altele mai economice.

Beneficiarii vor fi identificați pe baza informațiilor despre venituri, cheltuieli cu energie, numărul de membri în familie și altele.

În loc să depună cereri, potențialii beneficiari vor fi identificați automat de către sistem, folosind criterii precum consumul de energie, numărul de copii în familie, localizarea geografică, și potențialul de criterii suplimentare, cum ar fi persoanele cu dizabilități sau familiile tinere cu copii.

Programul “Eco-voucher” este finanțat de PNUD Moldova și Uniunea Europeană și va fi gestionat de Agenția pentru Eficiență Energetică. Un sistem informațional va ajuta la identificarea și administrarea beneficiarilor, iar aceștia vor fi informați prin diverse mijloace, inclusiv platforma online, mesaje pe telefon, căsuța poștală și un centru informațional.

Anul curent, doar cei care s-au înregistrat anul precedent pe platforma compensații.gov.md vor putea beneficia de vouchere, deoarece datele lor sunt deja înregistrate. Cei care se înregistrează anul curent vor putea beneficia de eco-vouchere în anul următor. Implementarea proiectului va începe până la sfârșitul anului, cu finanțare guvernamentală în anul următor.

RECENTE

Conferință națională la Chișinău: potențialul comunităților energetice în Moldova și recomandări pentru politici publice

Pe 27 mai 2024, la Chișinău, a avut loc o conferință națională organizată de...

Ministerul Energiei analizează opțiuni de finanțare pentru modernizarea energetică a blocurilor multietajate

Ministerul Energiei și USAID, prin intermediul Proiectului MESA, au organizat un atelier pentru identificarea...

Ministerul Energiei propune majorarea stocurilor de securitate de gaze naturale la 47,1 milioane m³ începând cu 1 octombrie 2024

În cadrul ședinței Guvernului care va avea loc pe 29 mai, ministrul Energiei, Victor...

Proiect de dispoziție pentru instituirea comisiei de licitație privind statutul de producător eligibil mare

În ședința Guvernului Republicii Moldova programată pentru 29 mai 2024, la ora 10.00, ministrul...

RENERGY NEWSLETTER

SIMILARE