Monday, December 4, 2023
-3.9 C
Chișinău
spot_img

SOLUȚII DE ENERGIE VERDE PENTRU APARTAMENTE MULTIFAMILIALE

spot_img

Ofertarea economiilor solare locuitorilor de apartamente, în special chiriașilor, nu este o sarcină simplă – așa cum a demonstrat o rată scăzută de adoptare în Germania. Startup-ul australian Allume Energy propune o soluție inovatoare pentru această problemă. Ei au dezvoltat un produs numit “SOLShare” care permite împărțirea energiei solare generate de un singur sistem între mai multe apartamente.

În prezent, cei care locuiesc în apartamente se confruntă cu dificultăți în a accesa energia solară din cauza costurilor ridicate și a complexității instalării. Însă SOLShare oferă o modalitate de a împărți eficient energia produsă de panourile solare pe acoperișurile clădirilor cu mai multe apartamente. Prin intermediul unui algoritm de partajare dinamic, energia este direcționată către apartamentele care folosesc curent în timp real, maximizând eficiența și reducând energia trimisă înapoi în rețea.

Această tehnologie inovatoare a fost introdusă cu succes în Australia și recent în Statele Unite. Allume Energy lucrează direct cu proprietarii de apartamente și instalatori certificați pentru a extinde accesul la energia solară. Pentru proprietarii de locuințe, se oferă posibilitatea de a investi într-un sistem SOLShare, ceea ce poate duce la economii semnificative la facturile de energie.

În plus, SOLShare contribuie la promovarea energiei regenerabile și la creșterea rezilienței în fața creșterii costurilor energetice. Acest produs poate aduce beneficii semnificative locuitorilor de apartamente, în special celor cu venituri mai mici, care sunt adesea cei mai afectați de creșterea prețurilor la energie.

Prin această inovație, Allume Energy urmărește să ofere acces la energie solară pentru o gamă mai largă de locuitori și să contribuie la tranziția către o energie mai curată și mai accesibilă. O astfel de soluție nu doar că ar putea reduce costurile pentru chiriași, dar ar putea și încuraja proprietarii să adopte tehnologia solară, având în vedere economiile pe care le pot realiza.

SOLShare reprezintă o soluție inovatoare pentru a extinde accesul la energia solară în rândul locuitorilor de apartamente. Această tehnologie nu doar că ar putea aduce beneficii financiare, dar și mediului înconjurător, contribuind la promovarea energiei regenerabile și la reducerea impactului asupra mediului.

RECENTE

AEE: Programe de eficiență energetică în sectorul rezidențial și cel public între Moldova și Italia

Directorul Agenției pentru Eficiență Energetică Ion Muntean, împreună cu alți colegi din cadrul AEE...

Ce înseamnă și pentru ce ne este necesar un sistem de management energetic în clădirile publice?

Este un sistem pentru monitorizarea și optimizarea consumului de energie, care ne va ajuta...

Comisia pentru Situații Excepționale a aprobat alocarea mijloace financiare pentru compensarea prețurilor la energie

Ministerul Muncii și Protecției Sociale va transfera în avans 200 de milioane de lei...

Din 2024 România va deveni producător și exportator de autobuze în Europa

BMC Truck&Bus, cu sediul în Ciorogârla, lângă București, va deschide, în prima jumătate a...

RENERGY NEWSLETTER

SIMILARE