Wednesday, April 17, 2024
20 C
Chișinău
spot_img

Ülemiste City lansează Test City: Un mediu unic de testare pentru tehnologii noi

spot_imgspot_img

Ülemiste City a lansat recent Test City, un mediu unic de testare pentru noi tehnologii în regiunile baltice și nordice. Acesta este deschis pentru companiile estoniene și internaționale care doresc să își testeze soluțiile noi sau să valideze serviciile într-un mediu urban natural.

„Ülemiste City a dezvoltat serviciul de testare în colaborare cu companiile de-a lungul mai multor ani, ajungând la punctul în care mai multe idei inovatoare și proiecte pilot au fost implementate, iar impactul companiilor locale asupra economiei estoniene a crescut semnificativ. Aceasta ne permite să ne stabilim noi obiective – ca un oraș de afaceri compact, putem oferi testerilor acces la infrastructură și o comunitate de 16.000 de membri, diverse servicii de suport și ajutor în privința dezvoltării”, a declarat Ursel Velve, Ofițerul Principal de Inovație al Ülemiste City.

Potrivit lui Ursel Velve, cooperarea dintre știință și afaceri și aplicarea inteligentă a noilor tehnologii verzi vor ajuta Ülemiste să creeze un mediu unic în regiunea baltică și nordică pentru diverse teste concentrate pe tranziția verde, sănătate și inovare în domeniul orașelor inteligente. “Așteptăm cu nerăbdare Test City pentru start-up-uri care doresc să-și valideze produsele și serviciile, precum și companii mari, și de ce nu, instituții statale pentru dezvoltarea și testarea de noi servicii”, a adăugat ea.

Test City oferă infrastructura necesară pentru companiile care doresc să testeze, fie spațiu de birouri sau străzile și drumurile din campus, o comunitate talentată și curioasă în domeniul tehnologiei și date pentru crearea de valoare. În plus, sunt oferite mentorat, colaborare cu universitățile, analize de date, asistență tehnică, asistență în marketing și consultanță pentru găsirea de finanțare pentru proiecte. Valoarea Test City constă în reunirea companiilor de diferite dimensiuni și domenii de activitate, din care pot apărea noi servicii și modele de afaceri. Mai multe servicii au fost deja testate ca parte a conceptului Test City. Compania de logistică DPD a testat recent livrarea de colete în Ülemiste City cu ajutorul robotului curier CLEVON 1 al companiei Clevon. De asemenea, Auvetech a testat serviciul de transport cu conducere autonomă pe bază de cerere, iar soluția de date de mobilitate bazată pe inteligență artificială a companiei Fyma, managementul energiei clădirilor bazat pe inteligență artificială de la R8 Technologies, statistica de utilizare a clădirilor Kone Insight, sistemul de ambalare reutilizabil Ringo și platforma de management al sănătății Active Health au trecut și ele prin procesul de testare.

Skeleton Technologies își extinde deja laboratorul de testare din Ülemiste. Ants Vill, CCO al Skeleton Technologies, a declarat că doresc să își testeze tehnologiile în mod mai larg în Estonia. “Apreciem foarte mult nivelul de inginerie local, care este extrem de competitiv în contextul global de astăzi, și ne dorim să avem mai mulți profesioniști în domeniul ingineriei în Estonia, pentru a ne permite să adăugăm mai multă valoare prin dezvoltarea și implementarea tehnologiei profunde de combatere a schimbărilor climatice globale”, a adăugat el. La evenimentul de lansare a Test City, Karen Burns (Fyma), Remo Kirss (DPD), Siim Saare (Activate) și Deivis Sepp (Auvetech) și Ants Vill (Skeleton) și-au prezentat experiența de testare.

Din discuțiile antreprenorilor, s-a concluzionat că testarea și validarea produselor și serviciilor reprezintă o activitate esențială zilnică, tipică companiilor de tehnologie, care nu poate fi depășită sau evitată. În plus față de furnizarea unui mediu de testare, a diferitelor tipuri de date și suport, vorbitorii au considerat necesară feedback-ul precis primit de la echipa Ülemiste City pentru proiectele testate. S-a mai spus că Estonia are un nivel foarte ridicat de ingineri, dar problema este că sunt rari. În același timp, aducerea de specialiști de top din străinătate este adesea dificilă din cauza diferitelor restricții. În timp ce discutau despre viziunea viitoare a atât a Test City, cât și a orașului Tallinn și a Estoniei, Kadi Pärnits, Președintele Consiliului Mainor AS, care dezvoltă Ülemiste City, a văzut marketingul internațional al mediului de testare ca o excelentă oportunitate de a ridica reputația Estoniei și de a sprijini economia. Ea crede că sloganul “Testează în Estonia” ar putea fi utilizat în acest scop.

Joonas Vänto de la EAS/Kredex a declarat că toate tipurile de medii de testare, laboratoare sau incubatoare care adună inovația atrag și talente. “În ceea ce privește locația, Ülemiste City este cu adevărat excelentă. Este un cartier de afaceri în cadrul orașului unde noile tehnologii pot fi testate. Dacă putem atrage companii străine orientate către viitor în Estonia, va crea un efect de domino. Estonia, în colaborare cu orașul Tallinn și Ülemiste City, are potențialul de a deveni un magnet pentru talente, unde oamenii doresc să lucreze”, a remarcat el.

Keit Kasemets, cancelar al Ministerului Climei, a confirmat că serviciul Test City contribuie la implementarea mai reușită a neutralității climatice: “Viața a arătat, în ciuda tuturor temerilor, că inovația și revoluția verde merg mână în mână.” Kasemets a subliniat importanța Ülemiste ca centru mobil și a subliniat importanța Rail Baltica ca parte a transportului ecologic.

Conform Viceprimarului Tallinnului, Joosep Vimm, crearea unor astfel de servicii de testare este crucială pentru dezvoltarea antreprenoriatului regional. Orașul Tallinn a lansat și serviciul Test in Tallinn și a selectat primii testeri.

Ülemiste City, situat într-un hub internațional de trafic din Tallinn, este cel mai mare campus de afaceri din țările baltice, dezvoltat de Mainor Ülemiste și Technopolis Ülemiste. Pe 36 de hectare din campus au fost construite 167.000 de metri pătrați de spațiu de birouri închiriabil. Acesta este locul de muncă, studiu și trai pentru aproape 500 de companii și aproximativ 16.000 de persoane.

RECENTE

Cel mai mare parc fotovoltaic din Europa a fost pus în funcțiune în Germania

Compania Hansainvest Real Assets și dezvoltatorul Move On Energy au inaugurat un parc fotovoltaic...

Proiectul de lege privind acțiunile climatice a fost adoptat de Parlament în lectura a doua

Noua lege va stabili cadrul normativ în domeniul acțiunilor climatice orientate spre atingerea obiectivului...

Moldova a prezentat trei proiecte de interconexiune energetică cu Ucraina și România la Summitul Inițiativei celor trei mări

Secretarul de Stat al Ministerului Energiei, Cristina Pereteatcu, participă la Vilnius, capitala Lituaniei, la...

Transelectrica a scos la licitație construcția liniei de 400 kV Suceava-Bălți, de interconexiune cu Republica Moldova

Transelectrica a scos la licitație contractul de proiectare și execuție a liniei de 400...

RENERGY NEWSLETTER

SIMILARE