Thursday, June 13, 2024
18.2 C
Chișinău
spot_imgspot_img

AGRISOLAR – PLATFORMA DIGITALĂ EUROPEANĂ PENTRU AGRI PV

spot_imgspot_img

Asociația Europeană a Energiei Solare își propune să informeze agricultorii despre avantajele și posibilitățile utilizării fotovoltaice în agricultură prin intermediul unei noi platforme digitale, numită Agrisolar. Platforma oferă exemple practice despre cum terenurile agricole pot fi utilizate în mod dual, pentru producția agricolă și generarea de energie solară.

Agrisolar Digital Platform a fost recent lansată și pune la dispoziția fermierilor interesati modele concrete despre cum pot îmbina agricultura și producția de energie solară într-un mod sustenabil. Prin intermediul platformei, fermierii pot accesa rapoarte și articole referitoare la fotovoltaica în agricultură, puse la dispoziție de către asociația SolarPower Europe.

Pe lângă platforma digitală, asociația a dezvoltat și un ghid practic pentru proiectele de fotovoltaică agricolă. Acest ghid oferă un sistem de evaluare personalizat, care evaluează performanța proiectelor de fotovoltaică agricolă în funcție de criterii precum calitatea agricolă, impactul asupra mediului, aspectele sociale și viabilitatea economică pe parcursul întregii vieți a instalației solare.

Ghidul prezintă studii de caz din întreaga Uniune Europeană, cuprinzând informații despre randamentele culturilor, utilizarea responsabilă a resurselor de apă, eficiența utilizării terenurilor, conservarea biodiversității și beneficiile socio-economice aduse comunităților locale.

Agrisolar Digital Platform și ghidul asociat sunt instrumente valoroase pentru fermieri și dezvoltatori de proiecte interesati să înțeleagă și să implementeze soluții durabile de fotovoltaică agricolă. Aceste resurse sunt disponibile atât pe platforma Agrisolar, cât și pe website-ul oficial al asociației SolarPower Europe.

RECENTE

Guvernul aprobă înființarea Comisiei Naționale pentru Schimbările Climatice: Decizii obligatorii și măsuri integrate în dezvoltarea socio-economică

Guvernul a dat undă verde astăzi proiectului de hotărâre care stabilește organizarea și funcționarea...

Moldelectrica angajează un expert în managementul proiectelor/piața de electricitate

Ministerul Energiei din Moldova, în colaborare cu Moldelectrica, anunță deschiderea unei poziții pentru un...

Anunț de angajare: Ministerul Energiei și Centrul Național pentru Energie Durabilă caută doi experți care vor fi finanțați de BERD

În răspuns la solicitarea Guvernului Republicii Moldova, Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare a...

Are loc prima sesiune de lucru pentru construcția liniei electrice aeriene 400 kV Strășeni-Gutinaș

Astăzi, a avut loc prima sesiune de lucru privind construcția liniei electrice aeriene (LEA)...

RENERGY NEWSLETTER

SIMILARE