Sunday, July 21, 2024
27.2 C
Chișinău
26.9 C
Bălţi
26.2 C
Cahul
25.8 C
Hînceşti
28.3 C
Ştefan Vodă
23.6 C
Edineţ
spot_imgspot_img

Nemții de la BayWa re încep construcția unui proiect agrivoltaic în Franța

spot_imgspot_img

BayWa re a început să lucreze la un proiect cu 1 440 de module fotovoltaice semitransparente la o fermă pomicolă din Brumath, Franța. Compania afirmă că instalația va genera 464 MWh de energie electrică pe an. BayWa re a început să construiască un parc de module semitransparente care vor fi montate la o fermă pomicolă din Brumath, Franța.

Producătorul de energie regenerabilă cu sediul la Munchen a declarat într-un comunicat de presă din această săptămână că proiectul va fi primul în care vor fi montate panourile sale semitransparente în Franța.

Compania a precizat că își propune să instaleze 1.440 de module fotovoltaice semitransparente pe o suprafață de 4.900 de metri pătrați de teren agricol cu căpșuni. Modulele vor fi instalate deasupra produselor fermei și vor înlocui actualele folii de protecție din plastic. Noul sistem lasă să treacă 49% din lumină. BayWa re a declarat că instalația va produce echivalentul a 464 MWh pe an. După ce va fi pusă în funcțiune în primul trimestru al anului 2024, va fi conectată la Strasbourg Électricité Réseaux. Energia electrică va fi vândută pe piața spot sau prin acorduri de cumpărare de energie.

Proprietarii sitului au cultivat produse în regiune încă din 1978, dar acum văd efectele schimbărilor climatice. Umbrele agrovoltaice asigură condiții favorabile pentru culturi, limitând excesul de căldură, au declarat proprietarii site-ului. Aceștia au remarcat, de asemenea, că foliile îmbunătățesc condițiile de lucru prin crearea unui mediu mai răcoros în comparație cu lucrul sub tuneluri de plastic. Obiectivul lor este de a reduce irigarea cu 25%.

O parcelă de control cu tuneluri de plastic va fi utilizată pentru a colecta date precise privind producția de fructe. Datele vor include dimensiunea fructelor, gustul, nivelul de zahăr, randamentul și necesarul de apă. Senzorii de sub panouri vor măsura temperatura, incidența luminii (PAR) și umiditatea, printre alți indicatori.

RECENTE

Angajări pentru juniori și experți în energie regenerabilă în proiecte finanțate de BERD

Ca răspuns la o solicitare din partea Guvernului Republicii Moldova, Banca Europeană pentru Reconstrucție...

Ministerul Energiei lansează consultări publice privind etichetarea pneurilor și proiectarea ecologică a produselor energetice

Ministerul Energiei anunță inițierea procesului de elaborare și consultare publică a două proiecte de...

Raportul ANRE 2023: Realizările și reformele din sectorul energetic

Astăzi, 17 iulie 2024, în cadrul Comisiei economie, buget și finanțe a Parlamentului Republicii...

Guvernul va discuta semnarea unui nou acord de împrumut pentru proiectul de eficiență energetică “STEEM”

Astăzi, la ora 10:00, în cadrul ședinței Guvernului, Ministrul Energiei, Victor Parlicov, va prezenta...

RENERGY NEWSLETTER

SIMILARE