Wednesday, April 17, 2024
20 C
Chișinău
spot_img

Energie Solară, Biodiversitate, Utilizarea Terenurilor: Ghiduri pentru Cele Mai Bune Practici

spot_imgspot_img

În fața crizei climatice și a declinului biodiversității, comunitatea globală se concentrează pe soluții pentru protejarea mediului și a ecosistemelor valoroase. Un raport recent oferă sprijin industriei solare, oferind detalii cu privire la legislația relevantă din UE pentru proiectele solare și exemple de studii de caz din statele membre UE.

Obiectivele ambițioase ale Uniunii Europene privind climatul, protecția naturii și restaurarea ecosistemelor necesită mobilizarea terenurilor pentru proiecte de energie regenerabilă. Îndrumările prezentate în raport abordează impactul utilizării terenurilor și oferă acțiuni cheie pentru identificarea adecvată a locațiilor potrivite pentru proiectele de energie solară.

De asemenea, ghidurile oferă exemple de practici optime pentru siturile solare pozitive pentru natură, încurajând o abordare ecologică în cadrul proiectelor solare din întreaga UE. Integrarea considerațiilor privind mediul în diferitele faze ale proiectelor de panouri fotovoltaice poate juca un rol esențial în promovarea conservării naturii și a restaurării ecosistemelor degradate.

Acest raport vine în sprijinul eforturilor comunității internaționale de a promova o dezvoltare sustenabilă, asigurându-se că proiectele solare contribuie la protejarea mediului și a biodiversității, aliniindu-se astfel cu obiectivele ambițioase ale Uniunii Europene în combaterea schimbărilor climatice și a pierderii biodiversității.

RECENTE

Cel mai mare parc fotovoltaic din Europa a fost pus în funcțiune în Germania

Compania Hansainvest Real Assets și dezvoltatorul Move On Energy au inaugurat un parc fotovoltaic...

Proiectul de lege privind acțiunile climatice a fost adoptat de Parlament în lectura a doua

Noua lege va stabili cadrul normativ în domeniul acțiunilor climatice orientate spre atingerea obiectivului...

Moldova a prezentat trei proiecte de interconexiune energetică cu Ucraina și România la Summitul Inițiativei celor trei mări

Secretarul de Stat al Ministerului Energiei, Cristina Pereteatcu, participă la Vilnius, capitala Lituaniei, la...

Transelectrica a scos la licitație construcția liniei de 400 kV Suceava-Bălți, de interconexiune cu Republica Moldova

Transelectrica a scos la licitație contractul de proiectare și execuție a liniei de 400...

RENERGY NEWSLETTER

SIMILARE