Thursday, December 7, 2023
-1.2 C
Chișinău
spot_img

Energie Solară, Biodiversitate, Utilizarea Terenurilor: Ghiduri pentru Cele Mai Bune Practici

spot_img

În fața crizei climatice și a declinului biodiversității, comunitatea globală se concentrează pe soluții pentru protejarea mediului și a ecosistemelor valoroase. Un raport recent oferă sprijin industriei solare, oferind detalii cu privire la legislația relevantă din UE pentru proiectele solare și exemple de studii de caz din statele membre UE.

Obiectivele ambițioase ale Uniunii Europene privind climatul, protecția naturii și restaurarea ecosistemelor necesită mobilizarea terenurilor pentru proiecte de energie regenerabilă. Îndrumările prezentate în raport abordează impactul utilizării terenurilor și oferă acțiuni cheie pentru identificarea adecvată a locațiilor potrivite pentru proiectele de energie solară.

De asemenea, ghidurile oferă exemple de practici optime pentru siturile solare pozitive pentru natură, încurajând o abordare ecologică în cadrul proiectelor solare din întreaga UE. Integrarea considerațiilor privind mediul în diferitele faze ale proiectelor de panouri fotovoltaice poate juca un rol esențial în promovarea conservării naturii și a restaurării ecosistemelor degradate.

Acest raport vine în sprijinul eforturilor comunității internaționale de a promova o dezvoltare sustenabilă, asigurându-se că proiectele solare contribuie la protejarea mediului și a biodiversității, aliniindu-se astfel cu obiectivele ambițioase ale Uniunii Europene în combaterea schimbărilor climatice și a pierderii biodiversității.

RECENTE

Optimizarea fluxului energetic în Uniunea Europeană: balanța, licitații și costuri în sistemul energetic integrat

Cum se restabilește frecvența într-o rețea electrică națională, conectată la sistemul energetic european?Cum se...

S-a lansat Renergia – prima aplicație din România ce eficientizează consumul de energie și reduce facturile

Energy Advisor, primul start-up afiliat Universității Tehnice din Cluj-Napoca, lansează Renergia, prima aplicație mobilă...

Ministrul Mediului a participat la ședința Grupului de lucru Operativ privind Acțiunea Verde

Ministrul Mediului, Iordanca-Rodica Iordanov a participat la ședința extinsă a Grupului de lucru Operativ...

Secretariatul Comunității Energetice: ultimul atelier de lucru în cadrul proiectului EU4Energy, avansarea viitorului energetic al Moldovei

Ultimul atelier de lucru al activității EU4Energy, "Asistență tehnică pentru transpunerea pachetului de energie...

RENERGY NEWSLETTER

SIMILARE