Saturday, December 2, 2023
6.1 C
Chișinău
spot_img

Directorul Agenției pentru Eficiență Energetică inspectează roiectul de eficiență energetică la spitalul raional Criuleni

spot_img

Ion Muntean, directorul Agenției pentru Eficiență Energetică, a efectuat o inspecție la Spitalul Raional din orașul Criuleni, unde a participat la etapa finală de evaluare a proiectului finanțat prin Apelul de Propuneri de Proiecte nr. 3, care vizează eficiența energetică și utilizarea energiei regenerabile în sectorul public.

Acest proiect, sprijinit de Agenție, implică diverse inițiative pentru a îmbunătăți eficiența energetică a clădirii spitalului, precum înlocuirea ferestrelor și ușilor exterioare și izolarea termică a pereților exteriori.

În timpul vizitei, Ion Muntean a examinat progresul lucrărilor și a dialogat cu reprezentanții spitalului despre necesitatea întreținerii periodice pentru a menține beneficiile implementate. AEE a recomandat alocarea unor fonduri minime anuale în bugetul instituției pentru întreținere, astfel încât să se evite costuri semnificative pentru reparații majore.

Pe lângă asta, directorul AEE a discutat despre măsurile ce trebuie luate pentru pregătirea instituției în perspectiva sezonului de încălzire viitor. A fost furnizat un Plan-model de eficientizare a consumului de energie în clădirile publice, dat fiind rolul AEE în monitorizarea resurselor de biocombustibili solizi și colectarea informațiilor referitoare la cantitatea disponibilă și necesară de biomasă solidă.

Această vizită face parte din programul de acțiuni planificate pentru evaluarea proiectelor neterminate și stabilirea sprijinului pe care Agenția îl poate oferi pentru finalizarea lor.

RECENTE

Igor Condrea – Manager energetic în cadrul Secției cooperarea operatorilor de sistem Enerocom

Angajat al Energocom de un an de zile, în Direcția trading, unde a fost...

Voucherele “Rabla Electrocasnice” neutilizate, valabile și la sesiunea următoare

Ce se întâmplă cu voucherul „Rabla pentru electrocasnice”, dacă nu ați reușit să-l utilizați...

Energocom și DEPA semnează acord pentru extinderea furnizării de gaze, incluzând LNG

Directorul general interimar al SA Energocom, Victor Bînzari, și CEO DEPA Commercial, Konstantinos Xifaras,...

LG a lansat pompa de căldură rezidențială aer-apă cu propan

Pompa utilizează un agent frigorific de propan cu potențial redus de încălzire și are...

RENERGY NEWSLETTER

SIMILARE