Monday, December 4, 2023
-3.9 C
Chișinău
spot_img

Gimnaziul din Parcova, Edineț, Renovat cu Sprijinul Agenției pentru Eficiență Energetică

SURSĂAEE
spot_img

Gimnaziul “Mircea Bologa” din satul Parcova, județul Edineț, și-a încheiat procesul de reabilitare energetică cu sprijinul Agenției pentru Eficiență Energetică (AEE). Proiectul a fost selectat în cadrul Apelului de Propuneri de Proiecte nr. 3, axat pe eficiența energetică și utilizarea surselor de energie regenerabilă în sectorul public.

Ceremonia de recepție finală a lucrărilor planificate în cadrul proiectului “Reabilitarea energetică a clădirii IP Gimnaziul ‘Mircea Bologa’ din localitatea Parcova, județul Edineț” a avut loc cu succes. Valoarea totală a acestui proiect se ridică la 1 313 886 lei, din care beneficiarul a contribuit cu 328 472 lei, iar AEE a susținut proiectul cu 985 414 lei. Aceste fonduri au permis izolarea termică a pereților exteriori, cu o suprafață totală de 1 077,06 m2, și a acoperișului, cu o suprafață totală de 1 308,45 m2.

De-a lungul implementării proiectului, beneficiarul a beneficiat de asistență tehnică, care a inclus auditul energetic, realizarea devizului de cheltuieli, analiza documentației de deviz, evaluarea tehnică a clădirii și servicii de monitorizare tehnică.

Agenția pentru Eficiență Energetică are rolul de a implementa politica guvernamentală referitoare la eficiența energetică, performanța clădirilor în ceea ce privește energia și utilizarea surselor de energie regenerabilă. AEE își propune să atragă și să administreze resursele financiare necesare pentru proiecte durabile din punct de vedere ecologic și climatic în aceste domenii.

RECENTE

AEE: Programe de eficiență energetică în sectorul rezidențial și cel public între Moldova și Italia

Directorul Agenției pentru Eficiență Energetică Ion Muntean, împreună cu alți colegi din cadrul AEE...

Ce înseamnă și pentru ce ne este necesar un sistem de management energetic în clădirile publice?

Este un sistem pentru monitorizarea și optimizarea consumului de energie, care ne va ajuta...

Comisia pentru Situații Excepționale a aprobat alocarea mijloace financiare pentru compensarea prețurilor la energie

Ministerul Muncii și Protecției Sociale va transfera în avans 200 de milioane de lei...

Din 2024 România va deveni producător și exportator de autobuze în Europa

BMC Truck&Bus, cu sediul în Ciorogârla, lângă București, va deschide, în prima jumătate a...

RENERGY NEWSLETTER

SIMILARE