Wednesday, April 17, 2024
20 C
Chișinău
spot_img

Gimnaziul din Parcova, Edineț, Renovat cu Sprijinul Agenției pentru Eficiență Energetică

SURSĂAEE
spot_imgspot_img

Gimnaziul “Mircea Bologa” din satul Parcova, județul Edineț, și-a încheiat procesul de reabilitare energetică cu sprijinul Agenției pentru Eficiență Energetică (AEE). Proiectul a fost selectat în cadrul Apelului de Propuneri de Proiecte nr. 3, axat pe eficiența energetică și utilizarea surselor de energie regenerabilă în sectorul public.

Ceremonia de recepție finală a lucrărilor planificate în cadrul proiectului “Reabilitarea energetică a clădirii IP Gimnaziul ‘Mircea Bologa’ din localitatea Parcova, județul Edineț” a avut loc cu succes. Valoarea totală a acestui proiect se ridică la 1 313 886 lei, din care beneficiarul a contribuit cu 328 472 lei, iar AEE a susținut proiectul cu 985 414 lei. Aceste fonduri au permis izolarea termică a pereților exteriori, cu o suprafață totală de 1 077,06 m2, și a acoperișului, cu o suprafață totală de 1 308,45 m2.

De-a lungul implementării proiectului, beneficiarul a beneficiat de asistență tehnică, care a inclus auditul energetic, realizarea devizului de cheltuieli, analiza documentației de deviz, evaluarea tehnică a clădirii și servicii de monitorizare tehnică.

Agenția pentru Eficiență Energetică are rolul de a implementa politica guvernamentală referitoare la eficiența energetică, performanța clădirilor în ceea ce privește energia și utilizarea surselor de energie regenerabilă. AEE își propune să atragă și să administreze resursele financiare necesare pentru proiecte durabile din punct de vedere ecologic și climatic în aceste domenii.

RECENTE

Cel mai mare parc fotovoltaic din Europa a fost pus în funcțiune în Germania

Compania Hansainvest Real Assets și dezvoltatorul Move On Energy au inaugurat un parc fotovoltaic...

Proiectul de lege privind acțiunile climatice a fost adoptat de Parlament în lectura a doua

Noua lege va stabili cadrul normativ în domeniul acțiunilor climatice orientate spre atingerea obiectivului...

Moldova a prezentat trei proiecte de interconexiune energetică cu Ucraina și România la Summitul Inițiativei celor trei mări

Secretarul de Stat al Ministerului Energiei, Cristina Pereteatcu, participă la Vilnius, capitala Lituaniei, la...

Transelectrica a scos la licitație construcția liniei de 400 kV Suceava-Bălți, de interconexiune cu Republica Moldova

Transelectrica a scos la licitație contractul de proiectare și execuție a liniei de 400...

RENERGY NEWSLETTER

SIMILARE