Tuesday, May 28, 2024
14.4 C
Chișinău
spot_imgspot_img

Kristjan Lind și Compania Bikeep: O Poveste de Succes în Lumea Sustenabilității Urbane

SURSĂbikeep
spot_imgspot_img

Kristjan Lind, antreprenor estonian, co-fondator și CEO al Bikeep, a fost ales ambasador al orașului Tallinn, Capitala Europeană Verde în 2023. Povestea sa este una de inspirație, un amestec ingenios de pasiuni personale și angajament pentru bunăstarea cetățenilor în mediul urban.

facebook.com/kristjan.lind.7

Fondată în 2013 în cadrul unui proiect studențesc, Bikeep a devenit o prezență globală în peisajul mobilității durabile. Compania oferă infrastructură pentru micro-mobilitate, furnizând soluții inovatoare pentru parcarea sigură a bicicletelor în întreaga lume. Un amator fervent al vieții urbane și al ciclismului, Kristjan Lind s-a angajat să facă din biciclete o alegere convenabilă și sigură pentru cetățeni.

Unul dintre punctele forte ale Bikeep sunt stațiile inteligente pentru biciclete. Aceste stații elimină necesitatea utilizării unui lacăt tradițional, permițând utilizatorilor să folosească telefonul mobil sau o cartelă de transport local pentru a bloca bicicleta. Funcționalitățile adiționale, precum alarma și monitorizarea parcărilor, rezolvă problemele legate de bicicletele abandonate și contribuie la un mediu urban mai curat și mai organizat.

Pasiunea lui Kristjan Lind pentru ciclism și sustenabilitatea urbană este contagioasă. El subliniază beneficiile ciclismului asupra sănătății, mediului și economiei locale. În plus, el încurajează schimbările în infrastructura urbană pentru a face ciclismul mai accesibil și mai sigur pentru toți cetățenii. În acest context, el a dat exemplul orașului Paris, care a revoluționat infrastructura pentru bicicliști și a transformat parțial locurile de parcare în piste pentru biciclete.

Deși progresele sunt evidente, Kristjan Lind consideră că trebuie depuse mai multe eforturi pentru a crea orașe prietenoase cu bicicletele. El îndeamnă oficialii orașelor să facă schimbări îndrăznețe, să prioritizeze sănătatea cetățenilor și să sprijine alternativele sustenabile de transport. După cum afirmă, “Îndrăzniți să schimbați, îndrăzniți să fiți curajoși. Nu vă fie teamă să vă schimbați obiceiurile. Încercați să mergeți cu bicicleta și veți deveni repede pasionați.”

Astăzi, Bikeep operează în peste 40 de țări și colaborează cu alte companii pentru a promova mobilitatea durabilă și utilizarea bicicletelor în orașe. Povestea de succes a lui Kristjan Lind și a Bikeep reprezintă un exemplu strălucit de cum angajamentul personal și inovația pot contribui la transformarea orașelor în medii mai sănătoase și mai prietenoase cu mediul înconjurător.

RECENTE

Conferință națională la Chișinău: potențialul comunităților energetice în Moldova și recomandări pentru politici publice

Pe 27 mai 2024, la Chișinău, a avut loc o conferință națională organizată de...

Ministerul Energiei analizează opțiuni de finanțare pentru modernizarea energetică a blocurilor multietajate

Ministerul Energiei și USAID, prin intermediul Proiectului MESA, au organizat un atelier pentru identificarea...

Ministerul Energiei propune majorarea stocurilor de securitate de gaze naturale la 47,1 milioane m³ începând cu 1 octombrie 2024

În cadrul ședinței Guvernului care va avea loc pe 29 mai, ministrul Energiei, Victor...

Proiect de dispoziție pentru instituirea comisiei de licitație privind statutul de producător eligibil mare

În ședința Guvernului Republicii Moldova programată pentru 29 mai 2024, la ora 10.00, ministrul...

RENERGY NEWSLETTER

SIMILARE