Saturday, December 2, 2023
6.1 C
Chișinău
spot_img

Ministerul Mediului al României: Program de Subvenționare Microbuze Electrice pentru Elevi cu Buget de 300 Milioane Lei

spot_img

Ministrul Mediului al României, Mircea Fechet, a anunțat lansarea Programului de subvenționare a achiziției de microbuze electrice pentru transportul elevilor. Bugetul alocat acestui program este de 300 milioane lei și este destinat transformării comunităților într-un mediu mai verde și reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, scrie www.energynomics.ro

Programul vizează promovarea mobilității durabile și contribuie la eforturile de decarbonizare a sectorului de transport. În completarea altor programe precum Rabla Clasic, Rabla Plus și Rabla Local, acest program are ca obiectiv furnizarea de mijloace de transport pentru elevi, asigurând astfel un transport eficient și sustenabil către și de la școală.

Bugetul de 300 milioane lei provine din Fondul pentru Mediu și acoperă nu doar costurile microbuzelor electrice, ci și infrastructura aferentă, inclusiv stațiile de încărcare electrică. Beneficiarii acestui program sunt reprezentați de consiliile județene din România și subdiviziunile administrative ale municipiului București.

Subvenția acordată diferă în funcție de numărul de elevi, variind între 7 milioane și 25 de milioane de lei. Microbuzele finanțate vor include variante electrice, plug-in hybrid și cele alimentate cu gaz natural comprimat (GNC). Autovehiculele trebuie să îndeplinească cerințele de accesibilitate pentru persoanele cu mobilitate redusă și să fie noi, cu omologare CEE și carte de identitate eliberată de Registru Auto Român.

RECENTE

Igor Condrea – Manager energetic în cadrul Secției cooperarea operatorilor de sistem Enerocom

Angajat al Energocom de un an de zile, în Direcția trading, unde a fost...

Voucherele “Rabla Electrocasnice” neutilizate, valabile și la sesiunea următoare

Ce se întâmplă cu voucherul „Rabla pentru electrocasnice”, dacă nu ați reușit să-l utilizați...

Energocom și DEPA semnează acord pentru extinderea furnizării de gaze, incluzând LNG

Directorul general interimar al SA Energocom, Victor Bînzari, și CEO DEPA Commercial, Konstantinos Xifaras,...

LG a lansat pompa de căldură rezidențială aer-apă cu propan

Pompa utilizează un agent frigorific de propan cu potențial redus de încălzire și are...

RENERGY NEWSLETTER

SIMILARE