Wednesday, April 17, 2024
20 C
Chișinău
spot_img

Ministerul Mediului al României: Program de Subvenționare Microbuze Electrice pentru Elevi cu Buget de 300 Milioane Lei

spot_imgspot_img

Ministrul Mediului al României, Mircea Fechet, a anunțat lansarea Programului de subvenționare a achiziției de microbuze electrice pentru transportul elevilor. Bugetul alocat acestui program este de 300 milioane lei și este destinat transformării comunităților într-un mediu mai verde și reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, scrie www.energynomics.ro

Programul vizează promovarea mobilității durabile și contribuie la eforturile de decarbonizare a sectorului de transport. În completarea altor programe precum Rabla Clasic, Rabla Plus și Rabla Local, acest program are ca obiectiv furnizarea de mijloace de transport pentru elevi, asigurând astfel un transport eficient și sustenabil către și de la școală.

Bugetul de 300 milioane lei provine din Fondul pentru Mediu și acoperă nu doar costurile microbuzelor electrice, ci și infrastructura aferentă, inclusiv stațiile de încărcare electrică. Beneficiarii acestui program sunt reprezentați de consiliile județene din România și subdiviziunile administrative ale municipiului București.

Subvenția acordată diferă în funcție de numărul de elevi, variind între 7 milioane și 25 de milioane de lei. Microbuzele finanțate vor include variante electrice, plug-in hybrid și cele alimentate cu gaz natural comprimat (GNC). Autovehiculele trebuie să îndeplinească cerințele de accesibilitate pentru persoanele cu mobilitate redusă și să fie noi, cu omologare CEE și carte de identitate eliberată de Registru Auto Român.

RECENTE

Cel mai mare parc fotovoltaic din Europa a fost pus în funcțiune în Germania

Compania Hansainvest Real Assets și dezvoltatorul Move On Energy au inaugurat un parc fotovoltaic...

Proiectul de lege privind acțiunile climatice a fost adoptat de Parlament în lectura a doua

Noua lege va stabili cadrul normativ în domeniul acțiunilor climatice orientate spre atingerea obiectivului...

Moldova a prezentat trei proiecte de interconexiune energetică cu Ucraina și România la Summitul Inițiativei celor trei mări

Secretarul de Stat al Ministerului Energiei, Cristina Pereteatcu, participă la Vilnius, capitala Lituaniei, la...

Transelectrica a scos la licitație construcția liniei de 400 kV Suceava-Bălți, de interconexiune cu Republica Moldova

Transelectrica a scos la licitație contractul de proiectare și execuție a liniei de 400...

RENERGY NEWSLETTER

SIMILARE