Monday, December 4, 2023
-3.9 C
Chișinău
spot_img

SISTEM UNIVERSAL DE AVERTIZARE PENTRU TROTINETE ELECTRICE

spot_img

TIER Mobility testează pe străzile Londrei un nou sistem universal de avertizare audio pentru trotinetele electrice închiriate, cu scopul de a alerta pietonii și ceilalți participanți la trafic cu privire la prezența acestor vehicule. Cercetarea este în derulare în colaborare cu Anderson Acoustics și operatorii de trotinete electrice TIER, Lime și Dott, iar testarea este realizată pentru prima dată în mediul public. Scopul principal al acestor teste este să evalueze reacțiile pietonilor la diferitele sunete testate și să îmbunătățească siguranța în industria trotinetelor electrice.

Această obligativitate de avertizare sonoră pentru trotinete electrice, cel mai probabil va deveni lege, la fel ca și Regulamentul delegat al Comisiei (UE) 2017/1576 prevede că toate noile tipuri de mașini electrice și hibride trebuie să fie echipate cu un nou dispozitiv de siguranță începând cu 1 iulie 2019, sistemul de avertizare acustică a vehiculului (AVAS).

Aceste alerte acustice vor fi implementate pentru prima dată în spațiul public și vor permite evaluarea modului în care pietonii interacționează cu aceste sunete. Obiectivul final este îmbunătățirea siguranței în rândul utilizatorilor de trotinete electrice și, în special, creșterea protecției persoanelor cu deficiențe de vedere sau cu vedere redusă, care trebuie să identifice prezența trotinetelor electrice în apropierea lor, indiferent de operator sau producător.

Voluntarii de la Sight Loss Council, cu experiență în deficiențe de vedere, sunt implicați în dezvoltarea acestor alerte audio, în parteneriat cu TIER. Cercetarea este condusă în colaborare cu Universitatea College London și Anderson Acoustics, iar feedback-ul voluntarilor va influența dezvoltarea finală a sunetului universal. Sight Loss Councils sunt organizații conduse de voluntari cu deficiențe de vedere sau vedere redusă, finanțate de Thomas Pocklington Trust, care colaborează cu companii și servicii pentru a asigura accesibilitatea și incluziunea.

Rezultatele acestor teste vor fi analizate pentru a pregăti un pilot mai extins al sunetului universal în Londra, York și locațiile TIER din Essex, mai târziu în acest an. Această inovație vine în sprijinul angajamentului industriei trotinetelor electrice de a îmbunătăți siguranța și accesibilitatea în orașele în care operează.

Helen Sharp, coordonatorul testului cu trotinete electrice al TfL, a subliniat: “Suntem foarte bucuroși să vedem operatorii de trotinete electrice colaborând cu University of College London pentru a testa un sunet pentru trotinetele electrice închiriate, care să alerteze oamenii cu privire la prezența acestora. Testul ar trebui să țină cont de nevoile de accesibilitate ale tuturor și acest test ne apropie mai mult de găsirea unei soluții care ar face mai ușor pentru oameni să știe că o trotinetă electrică este în apropiere, în special pentru persoanele cu deficiențe de vedere. Vom continua să colaborăm cu persoanele cu nevoi de accesibilitate și să păstrăm siguranța ca prioritate numărul unu”.

Aceste eforturi demonstrează angajamentul industriei trotinetelor electrice de a asigura că utilizarea acestor vehicule în mediul urban este cât mai sigură și accesibilă pentru toți participanții la trafic, indiferent de nevoile lor specifice.

About TIER Mobility
TIER Mobility is the world’s leading shared micro-mobility provider, with a mission to Change Mobility for Good. By providing people with a range of shared, light electric vehicles, from e-scooters to e-bikes, TIER helps cities reduce their dependence on cars. Founded in 2018 by Lawrence Leuschner, Matthias Laug and Julian Blessin, TIER is headquartered in Berlin and currently operates in 260+ cities across 22 countries in Europe and the Middle East. With a focus on providing the safest, most equitable and most sustainable mobility solution, TIER has been climate neutral since 2020.

TIER’s investors include SoftBank Vision Fund 2, Mubadala Capital, Northzone, Goodwater Capital and White Star Capital. For more information, visit www.tier.app.

About Sight Loss Councils

Sight Loss Councils (SLC), funded by Thomas Pocklington Trust and led by blind and partially sighted volunteers, advocate the needs of blind and partially sighted people, and influence positive change.

There are currently 18 SLCs across the country. Each SLC is made up of blind and partially sighted members who meet monthly to discuss accessibility issues and plan projects. Our priorities include accessible transport and safe streets so everyone can travel independently and safely. We also work to increase the accessibility of healthcare, shopping, museums and galleries, and sports and leisure facilities, depending on local area need.

Over the next year Thomas Pocklington Trust will extend its SLCs further across the country. To find out more visit: www.sightlosscouncils.org.uk/become-a-member

RECENTE

AEE: Programe de eficiență energetică în sectorul rezidențial și cel public între Moldova și Italia

Directorul Agenției pentru Eficiență Energetică Ion Muntean, împreună cu alți colegi din cadrul AEE...

Ce înseamnă și pentru ce ne este necesar un sistem de management energetic în clădirile publice?

Este un sistem pentru monitorizarea și optimizarea consumului de energie, care ne va ajuta...

Comisia pentru Situații Excepționale a aprobat alocarea mijloace financiare pentru compensarea prețurilor la energie

Ministerul Muncii și Protecției Sociale va transfera în avans 200 de milioane de lei...

Din 2024 România va deveni producător și exportator de autobuze în Europa

BMC Truck&Bus, cu sediul în Ciorogârla, lângă București, va deschide, în prima jumătate a...

RENERGY NEWSLETTER

SIMILARE