Saturday, December 2, 2023
6.1 C
Chișinău
spot_img

Reabilitarea energetică a Grădiniței de copii Bubuieci, finalizată cu sprijinul Agenției pentru Eficiență Energetică

SURSĂAEE
spot_img

Ieri a avut loc recepția finală a lucrărilor de reabilitare termică a Grădiniței de copii nr. 2 din comuna Bubuieci, municipiul Chișinău, în cadrul unui proiect susținut de Agenția pentru Eficiență Energetică (AEE). Valoarea totală a acestui proiect a fost de 1 864 261,79 de lei, din care beneficiarul a contribuit cu 505 346,06 lei, iar AEE a alocat 1 358 915,73 lei. Acești bani au permis efectuarea unor importante lucrări de îmbunătățire a eficienței energetice a clădirii.

Principalele aspecte ale proiectului includ înlocuirea ferestrelor și ușilor exterioare pe o suprafață totală de 50,13 metri pătrați, izolarea termică a pereților exteriori pe o suprafață totală de 1 663 metri pătrați, izolarea termică a acoperișului pe o suprafață totală de 998 metri pătrați, izolarea termică a plafoanelor spațiilor neîncălzite pe o suprafață totală de 400 metri pătrați și instalarea unui sistem format din 9 colectoare solare pentru producerea de apă caldă menajeră.

Pe parcursul implementării acestui proiect, beneficiarul a beneficiat de asistență tehnică, care a inclus un audit energetic, elaborarea unui deviz de cheltuieli, expertiza documentației de deviz, expertiza tehnică a clădirii și servicii de supraveghere tehnică.

Agenția pentru Eficiență Energetică (AEE) își propune să pună în aplicare politica de stat în domeniul eficienței energetice, performanței energetice a clădirilor și valorificării surselor de energie regenerabilă. Aceasta include atragerea și gestionarea resurselor financiare pentru finanțarea proiectelor din aceste domenii, cu accent pe durabilitatea mediului înconjurător și combaterea schimbărilor climatice.

RECENTE

Igor Condrea – Manager energetic în cadrul Secției cooperarea operatorilor de sistem Enerocom

Angajat al Energocom de un an de zile, în Direcția trading, unde a fost...

Voucherele “Rabla Electrocasnice” neutilizate, valabile și la sesiunea următoare

Ce se întâmplă cu voucherul „Rabla pentru electrocasnice”, dacă nu ați reușit să-l utilizați...

Energocom și DEPA semnează acord pentru extinderea furnizării de gaze, incluzând LNG

Directorul general interimar al SA Energocom, Victor Bînzari, și CEO DEPA Commercial, Konstantinos Xifaras,...

LG a lansat pompa de căldură rezidențială aer-apă cu propan

Pompa utilizează un agent frigorific de propan cu potențial redus de încălzire și are...

RENERGY NEWSLETTER

SIMILARE